Fostul internaţional camerunez Pierre Webo, antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir, va fi prezent în această seară pe banca de rezerve a campioanei Turciei, la reluarea meciului din UEFA Champions League cu PSG, întrerupt marţi seara în minutul 14. Anunțul anulării cartonașului roșu dat de Hațegan marți seară a fost făcut chiar de Istanbul Bașakșehir, pe contul oficial de Twitter.
Înainte ca forul internațional să demareze o anchetă de amploare în cazul scandalului de rasism provocat de Sebastian Colțescu pe Parc-des-Princes, UEFA a anunțat că eliminarea lui Pierre Webo a fost anulată, fără a încerca măcar să motiveze această alegere. Meciul din UEFA Champions League, dintre PSG și Başakşehir, a fost întrerupt marți seară în minutul 14 și va fi reluat în această seară, de la ora 19:55, dar cu o altă brigadă de arbitri.
Liga Campionilor UEFA
"Am crezut că este o glumă!" Ibrahimovic, surprins de colegii săi înainte de debutul în UCL
17/09/2021 LA 07:55

Pedeapsa lui Webo, ștearsă cu buretele de UEFA

Partida nu s-a mai reluat după ce Sebastian Colțescu i s-a adresat lui Ovidiu Hațegan folosind cuvântul "negru" atunci când s-a referit la una dintre persoanele din staff-ul echipei din Turcia. Imediat după ce meciul a fost întrerupt, iar cele două echipe au părăsit terenul, UEFA a convocat rapid o ședință pentru a lămuri situația și pentru a lua o decizie privind reluarea partidei. Jucătorii lui Bașakșehir au hotărât să nu mai intre pe teren, anunțul fiind făcut pe contul oficial de Twitter: "Jucătorii noștri au luat decizia de a NU reveni pe teren după ce "secundul" Pierre Webo a fost victima unei reacții rasiste a arbitrului de rezervă".
L'Equipe a anunțat ulterior faptul că partida va fi fără doar și poate amânată. Meciul urmează a se relua în această seară, de la ora 19:55, ora României. Francezii anunță că brigada de arbitri va fi schimbată, în urma scandalului de rasism provocat de arbitrul român, Sebastian Colțescu.
Liga Campionilor UEFA
Continuă problemele pentru Barcelona după înfrângerea cu Bayern din UCL! Ce jucători s-au accidentat
16/09/2021 LA 07:14
Liga Campionilor UEFA
Efectul Brugge! Nu mai este PSG principala favorită a caselor de pariuri la câștigarea UCL
16/09/2021 LA 06:36