Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Champions League, schimbat în sezonul 2022/23 din cauza CM din Qatar! Programul competiției

Bianca Dumitru

Publicat 23/03/2022 la 12:54 GMT+2

Următorul sezon al Champions League se va desfășura după un calendar diferit, formatul competiției urmând a fi influențat de turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, care este programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.

Marcos Llorente (Atlético de Madrid) y Cristiano Ronaldo (Manchester United)

Credit imagine: Getty Images

Cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent va avea un format diferit în sezonul 2022/23, calendarul Champions League urmând a fi influențat de disputarea turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.
Astfel, potrivit Mundo Deportivo, faza grupelor va începe cu o săptămână mai devreme decât în mod obișnuit, UEFA plănuind primele meciuri pe 6-7 septembrie.
Ultimele partide din grupe ar urma să se dispute pe 1-2 noiembrie, cu 12 zile înainte de data la care FIFA vrea ca jucătorii să se reunească în echipele naționale pentru a pregăti debutul la Cupa Mondială.
Programul meciurilor din faza grupelor Champions League în sezonul 2022/23:
  • etapa 1: 6-7 septembrie
  • etapa 2: 13-14 septembrie
  • etapa 3: 4-5 octombrie
  • etapa 4: 11-12 octombrie
  • etapa 5: 25-26 octombrie
  • etapa 6: 1-2 noiembrie
Competiția va reveni la jumătatea lunii februarie, când se vor juca meciurile din optimi. Partidele din sferturile de finală vor fi amânate cu o săptămână față de programarea din acest sezon, ceea ce va întârzia și disputarea semifinalelor și a finalei.
Astfel, duelurile din sferturile Champions League se vor juca pe 11-12 aprilie (tur) și 18-19 aprilie (retur), în timp ce semifinalele vor avea loc pe 9-10 mai (tur) și 16-17 mai (retur). Finala sezonului 2023/23 a celei mai importante competiții intercluburi de pe continent va avea loc pe 10 iunie, la Istanbul.
Citește și:

8 echipe au rămas în lupta pentru trofeu în acest sezon

Actualul sezon de Champions League a ajuns în faza sferturilor de finală. 8 echipe se mai luptă în acest moment pentru trofeu: Chelsea, Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Villarreal, Atletico Madrid, Bayern Munchen și Benfica.
Sferturile de finală se vor desfășura pe 5/6 aprilie (partidele tur) și 12/13 aprilie (partidele retur). Semifinalele vor avea loc pe 26/27 aprilie (tur) și 3/4 mai (retur), în timp ce finala se va disputa pe 28 mai, pe Stade de France, la Paris.
Tabloul sferturilor de finală:
  • Real Madrid - Chelsea
  • Manchester City - Atletico Madrid
  • Villarreal - Bayern Munchen
  • Benfica - Liverpool
În semifinale, învingătoarea dintre Manchester City și Atletico Madrid o va întâlni pe cea care se va impune în duelul Chelsea - Real Madrid, iar echipa care se va califica din sfertul Benfica - Liverpool va juca pentru un loc în finala Champions League cu câștigătoarea dublei Villarreal - Bayern Munchen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo