Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Continuă problemele pentru Barcelona după înfrângerea cu Bayern din Champions League! Ce jucători s-au accidentat

Bianca Dumitru

Publicat 16/09/2021 la 10:14 GMT+3

Barcelona a fost învinsă în prima etapă a grupelor Champions League de Bayern Munchen, scor 0-3. După meci, catalanii i-au pierdut pe Jordi Alba și Pedri, care s-au accidentat, alăturându-se unei liste lungi de fotbaliști cu probleme medicale.

Barcelona - Bayern

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a debutat cu stângul în noul sezon al Champions League. Catalanii au fost învinși cu 0-3 de Bayern Munchen, însă una dintre cele mai importante pierderi după meciul din prima etapă a grupelor UCL este faptul că doi jucători importanți ai echipei s-au accidentat.
Este vorba despre Pedri și Jordi Alba, care au devenit indisponibili după duelul cu campioana Germaniei. Fundașul lateral în vârstă de 32 de ani nu a putut termina meciul pe teren. Alba a fost schimbat în minutul 74, fiind surprins pe banca de rezerve epuizat, respirând greu. Potrivit publicației spaniole As, fotbalistul a suferit o leziune la bicepsul femural și va lipsi de pe teren 3-4 săptămâni.
În ceea ce-l privește pe Pedri, mijlocașul de 18 ani are o leziune musculară la cvadricepsul de la coapsa stângă, urmând a rata partidele din următoarele 2-3 săptămâni. El a jucat peste 70 de partide în ultimul an, evoluând atât la Barcelona, cât și în naționala Spaniei, la Euro 2020 și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar oboseala și uzura și-au spus cuvântul.
Cei doi fotbaliști care au devenit indisponibili după meciul cu Bayern s-au alăturat unei liste lungi de jucători accidentați. Ronald Koeman se confruntă cu probleme importante de lot în condițiile în care Ousmane Dembele, Sergio Aguero, Ansu Fati și Martin Braithwaite au și ei probleme medicale. Primii trei sunt așteptați să revină la începutul lunii noiembrie, însă danezul care s-a accidentat săptămâna trecută ar putea lipsi până la 3 luni, urmând a suferi o intervenție chirurgicală.
Pentru Barcelona, până la începutul lunii octombrie, sunt programate duelurile cu Granada, Cadiz, Levante și Atletico Madrid în La Liga, în timp ce în Champions League urmează meciul cu Benfica, care va avea loc pe 29 septembrie.

Cota lui Pedri a explodat în ultimul an

Pedri a fost unul dintre cei mai activi fotbaliști ai ultimului an. Pe lângă prestațiile bune din La Liga, mijlocașul în vârstă de 18 ani a evoluat și în tricoul echipei naționale a Spaniei la Campionatul European și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
În urma evoluțiilor sale, cota de piață a tânărului fotbalist a explodat. Pedri, care în urmă cu un an valora 15 milioane de euro, este cotat acum de site-ul transfermarkt.com la 80 de milioane de euro, la fel ca Lionel Messi, starul argentinian care a debutat la PSG la finalul lunii august, după 21 de ani petrecuți în tricoul Barcelonei.
Valoarea lui Pedri a crescut cu 166,7% de la începutul anului, ibericul fiind pe locul 16 în topul celor mai valoroși fotbaliști ai momentului. Liderul clasamentului este Kylian Mbappe, cotat la 160 de milioane de euro. Pedri este al doilea cel mai scump jucător din La Liga, fiind depășit doar de coechipierul său de la Barcelona, Frenkie de Jong, a cărui valoare este de 90 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo