Courtois, pregătit să înscrie din penalty în finala Champions League! "Ei știu ce se poate întâmpla"

Bianca Dumitru

Publicat 27/05/2022 la 14:40 GMT+3

Liverpool și Real Madrid se vor înfrunta sâmbătă seară, de la ora 22:00, în finala Champions League. Înaintea partidei, Thibaut Courtois s-a arătat pregătit să execute un penalty, în cazul în care cele două echipe vor ajunge la loviturile de departajare.

Thibaut Courtois, portero del Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Liverpool și Real Madrid se vor întâlni în marea finală Champions League. Pe Stade de France, în fața a 80.000 de spectatori, echipa lui Jurgen Klopp va încerca să își ia revanșa pentru finala din 2018, de la Kiev, câștigată de "galactici" cu scorul de 3-1.
Înaintea partidei, goalkeeper-ul echipei lui Carlo Ancelotti a vorbit despre posibilitatea ca învingătoarea să fie decisă în urma loviturilor de departajare. Thibaut Courtois a spus că nu s-ar teme să execute un penalty, considerând că o astfel de ipostază ar fi perfectă pentru a străluci.
"Cu siguranță, nu aș fi unul dintre primii cinci executanți. Dar poate după aceea, dacă trebuie să execuți, trebuie să o faci. Nu mă tem. Este un moment pentru a străluci. Am câștigat un meci împotriva lui Atletico Madrid în Supercupă, acum doi ani, când am salvat un penalty, iar în acest sezon am oprit trei penalty-uri în toate competițiile.
Când jucam la Chelsea, am înscris din penalty în pre-sezon, împotriva lui PSG, în 2015, iar împotriva lui Arsenal, în Community Shield în 2017, am ratat unul. Atunci, antrenorul lui Chelsea, Antonio Conte, m-a pus să execut pentru că știa că pot să trag bine, dar să fiu în acea poziție într-un moment important este diferit", a declarat Courtois pentru The Guardian.
În plus, portarul s-a arătat mândru de modul în care le-a făcut față în acest sezon unor jucători precum Kylian Mbappe, Lionel Messi și Jack Grealish. Belgianul este de părere că forța echipei sale va afecta încrederea jucătorilor lui Liverpool.
"Este bine pentru ei să vadă că nu este ușor să marchezi împotriva mea. Acesta este ceea ce face Madridul atât de special, atât de uimitor, de asta istoria vorbește atât de mult despre Real Madrid. Toate aceste reveniri, acele momente speciale de pe Bernabeu... Nu poți trăi asta decât la Real Madrid.
Trebuie doar să vezi meciurile de acasă cu PSG, Chelsea și Manchester City și să vezi reacția celeilalte echipe în momentul în care înscriem. Ei știu ce se poate întâmpla când joacă împotriva noastră", a adăugat Thibaut Courtois.
Citește și:

LIVERPOOL - REAL MADRID, ÎN FINALA CHAMPIONS LEAGUE

Pentru a treia oară în istoria competiției, Liverpool și Real Madrid se vor afla față în față în ultimul act al celei mai importante competiții europene.
Prima dată, cele două s-au întâlnit în 1981, tot la Paris, pe Parc des Princes, atunci când Liverpool s-a impus cu 1-0. În 2018, Real Madrid și-a luat revanșa la Kiev, atunci când a câștigat finala cu 3-1.
Dacă Real Madrid a cucerit al 35-lea titlu în La Liga la finalul acestui sezon, Liverpool a ratat șansa de câștiga un nou titlu în Premier League, terminând la un singur punct în spatele campioanei Manchester City. Cu toate acestea, echipa lui Jurgen Klopp a cucerit în acest sezon Cupa Ligii Angliei și FA Cup.
Pe plan european, Real Madrid a cucerit de 13 ori Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, fiind echipa cu cele mai multe trofee câștigate. De partea cealaltă, Liverpool a cucerit trofeul de 6 ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo