Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată cel mai valoros prim 11 alcătuit din fotbaliști care nu au evoluat în Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/11/2021 la 16:43 GMT+2

Pickford – Mings, Soyuncu, White, Emerson – Rice – Oyarzabal, Wirtz, Berardi – Richarlison, Vlahovic este cel mai valoros "prim 11" al fotbaliștilor care nu au evoluat niciun minut în Champions League. Care dintre aceste tinere talente va reuși să confirme în viitor și să devină un nou star al Ligii Campionilor?

Declan Rice (West Ham) și Richarlison (Everton)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Radu Florea
Cei de la Transfermarkt au propus o echipă alcătuită din jucători tineri, cu potențial uriaș, jucători care nu au evoluat în Champions League, dar a căror valoare totală depășește suma de 500 de milioane de euro. Cei mai scumpi fotbaliști ai acestei echipe sunt Declan Rice si Mikel Oyarzabal, ambii cotați la câte 70 de milioane de euro, în timp ce Emerson și Pickford sunt fotbaliștii cu cele mai mici cote de piață din acestă echipă, fiecare valorând câte 25 de milioane de euro.
Pickford, portarul acestei echipe, pare a fi o soluție mult mai bună pentru naționala Angliei în comparație cu Robinson sau James, portari recunoscuți pentru gafele pe care le comiteau, însă Ramsdale se anunță a fi un concurent serios pentru postul de titular al naționalei lui Southgate, în timp ce Dean Henderson, portarul lui Manchester United, poate fi și el o variantă de viitor a naționalei Angliei.
Emerson a fost cumpărat de Barcelona în iarna lui 2019 de la Atletico Mineiro, dar nu a reușit să evolueze în Liga Campionilor pentru că a fost împrumutat de clubul catalan la Betis Sevilla. Vara trecută, brazilianul s-a întors la Barcelona, dar clubul spaniol l-a cedat definitiv la Tottenham în schimbul sumei de 25 de milioane de euro, iar Emerson speră că va reuși să ocupe cu Tottenham un loc de Liga Campionilor la sfârșitul acestui sezon. Ceilalți fundași ai acestei echipe sunt White, Soyuncu și Mings, ei fiind cotați la 40 de milioane de euro, 45 de milioane de euro, respectiv 30 de milioane de euro.
Ben White este unul dintre cei mai talentați fundași centrali englezi, care, din cauza faptului că a evoluat pentru Brighton, nu avea șanse de a ajunge în Liga Campionilor, însă, odată cu transferul la Arsenal, poate spera să evolueze în viitorul apropiat în cea mai importantă competiție de fotbal din lume. Soyuncu este probabil cel mai ghinionist fotbalist al acestei echipe, deoarece turcul cotat la 45 de milioane de euro a ratat șansa de a evolua în Champions League în două rânduri, ambele dăți pierzând cu Leicester în chiar ultima etapă a Premier League și cedând astfel locul 4, ultimul care duce în Liga Campionilor.
Dacă Emerson, Soyuncu și White se află într-o luptă directă pentru ocuparea unei poziții de Liga Campionilor, nu același lucru putem spune despre Mings, fundașul lui Aston Villa cotat la 30 de milioane de euro având un început destul de slab de sezon cu echipa din Birmingham.

Cei mai valoroși mijlocași și atacanți care nu au evoluat în Champions League

Rice (70 de milioane de euro), Oyarzabal (70 de milioane de euro), Wirtz (65 de milioane de euro), Berardi (35 de milioane de euro), Richarlison (55 de milioane de euro) și Vlahovic (50 de milioane de euro) sunt cei mai valoroși mijlocași și atacanți care nu au jucat niciun minut în Champions League. Rice, Oyarzabal și Berardi au avut un turneu final de succes cu naționalele lor la Campionatul European din vara trecută.
Deși Rice ocupă un surprinzător loc 3 cu West Ham în Premier League, învingând pe Liverpool în ultima etapă de campionat, calificarea în Liga Campionilor se anunță a fi un obiectiv extrem de dificil de îndeplinit pentru trupa lui David Moyes, în timp ce Oyarzabal se află în pole position pentru calificarea în Champions League, după ce atacantul spaniol a avut un început de sezon foarte bun cu Sociedad, echipa bască ocupând primul loc în La Liga.
Berardi este mai aproape de zona retrogradării decât de locurile de Champions League cu Sassuolo, un transfer părând a fi singura posibilitate pentru mijlocașul italian de a ajunge în Liga Campionilor. Wirtz este noul mare talent al lui Leverkusen, considerat de către fanii germani a fi urmașul lui Havertz în fotbalul european. Cifrele foarte bune ale tânărului mijlocaș din acest început de sezon (7 goluri, 7 pase de gol) garantează debutul lui Wirtz în Liga Campionilor în viitorul apropiat.
Richarlison și Vlahovic sunt atacanții celei mai valoroase echipe alcătuită din fotbaliști care nu au evoluat în Champions League. Richarlison este un atacant complet, putând evolua atât în banda stângă, cât și în centrul atacului. Pe lângă faptul că este un finalizator foarte bun, brazilianul este genul de atacant care ajută mult defensiva, având o capacitate mare de efort.
De cealaltă parte, Vlahovic este un "numărul 9" clasic, unul dintre cei mai buni tineri atacanți din Europa, impresionând în ultimul sezon în tricoul Fiorentinei. Alături de Wirtz, Richarlison și Vlahovic par pregătiți să impresioneze și în Liga Campionilor, așteptând să facă pasul către echipele mari ale Europei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo