Istvan Kovacs va arbitra una dintre cele mai tari partide din sferturile de finală ale Champions League. Românul a fost delegat la meciul dintre Manchester City și Atletico Madrid, care va avea loc marți, 5 aprilie, de la ora 22:00, în Anglia.
Centralul, singurul arbitru care mai reprezintă România în competițiile de top după ce Ovidiu Hațegan a suferit un infarct, va fi la a patra sa apariție în acest sezon al Ligii Campionilor.
Kovacs a mai arbitrat în această stagiune trei dueluri din faza grupelor, respectiv Șahtior - Inter, Club Brugge - Manchester City și Sevilla - Lille, făcându-și apariția de 3 ori și în Europa League și Conference League, dar și de două ori în calificările competițiilor europene.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
IERI LA 12:55
În duelul dintre Pep Guardiola și Diego Simeone de pe Etihad, Istvan Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, iar arbitru de rezervă va fi italianul Marco Di Bello, în timp ce în camera VAR se vor afla alți 2 italieni, Paolo Valeri și Massimiliano Irrati.
Citește și:

Istvan Kovacs visează să ajungă la Campionatul Mondial din Qatar

Românul în vârstă de 37 de ani a vorbit recent, într-un interviu pentru site-ul Federației Române de Fotbal, despre visul său de a ajunge la Campionatul Mondial de la finalul acestui an. Istvan Kovacs, care a arbitrat o partidă din grupele Euro 2020, vrea să ajungă printre cei care vor conduce dueluri în Qatar, declarând că este mai motivat ca niciodată să dea totul pentru a ajunge acolo.
"Indiscutabil, participarea și debutul meu la Campionatul European din 2021 a fost cea mai mare realizare. Îmi doresc să ajung la Cupa Mondială din Qatar, dar știu că este o luptă acerbă printre arbitrii din Europa. Eu voi da tot ce depinde de mine și la final cei din comisia de arbitri FIFA vor decide dacă merit convocarea sau nu.
De-a lungul carierei am avut foarte multe meciuri dificile din care am avut câte ceva de învățat, însă nu pot să scot în evidență vreun meci anume. Cele mai mari satisfacții le-am avut la meciurile arbitrate în Europa.
Este un sentiment de mare satisfacție când, la sfârșitul meciului, am reușit să părăsim terenul de joc având fotbaliștii ambelor echipe în jurul nostru, așteptând să ne strângă mâna ca un semn de mulțumire și de recunoaștere pentru modul în care am arbitrat partida respectivă", a declarat Istvan Kovacs, potrivit frf.ro.
Arbitrul se află, împreună cu Ovidiu Hațegan, pe lista pentru Campionatul Mondial din Qatar, o listă cu 20 de nume din care urmează să fie aleși 10 centrali care vor merge la competiția programată în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46