Articol scris de Romeo Ene

Dortmund – Manchester City 2-4, la general. Start de partidă ezitant pentru englezi

Partida a debutat sub semnul echilibrului, cu Dortmund nevoită să atace pentru a marca golul care să o califice în semifinale. În minutul 25, De Bruyne a lovit bara transversală după ce a şutat de pe loc, însă Dortmund a reuşit să deschidă scorul prin tânărul Bellingham, aflat la primul gol în Liga Campionilor la doar 17 ani, după o faza creată de Erling Haaland în minutul 15.
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
IERI LA 15:58
La acel scor, Dortmund era calificată în semifinale datorită golului marcat în deplasare, iar City era nevoită să atace. În minutul 31, Mahrez a avut o ocazie foarte mare, singur cu portarul, după o preluare foarte bună. După marcarea golului, nemţii au preferat să-i lase pe ‘’cetăţeni’’ să preseze în gol, fără prea multe realizări pe plan ofensiv.
Repriza a doua a început foarte bine pentru City, care a beneficiat de o lovitură de la 11 metri după un henţ comis de Emre Can. Mahrez a executat excelent, chiar dacă Hitz a fost pe traiectoria balonului. Penalty-ul a fost contestat de trupa lui Ervin Terzic, însă la acest scor City era calificată, iar Dortmund avea nevoie de un gol pentru a trimite disputa în prelungiri.
https://i.eurosport.com/2021/04/14/3114609.jpg

Foden a dat lovitura finală pentru Manchester City, după un corner inteligent

După golul lui Mahrez, ambele echipe au preferat să nu rişte, fiind conştiente de faptul că orice gol primit poate schimba soarta calificării. City a preferat să dezvolte un joc de posesie, la siguranţă şi la trecerea timpului.
În minutul 68, Dortmund a avut o ocazie bună cu ajutorul unei faze fixe. Reus a centrat, iar Hummels a reluat cu capul puţin peste poarta apărată de Ederson. 6 minute mai târziu, în minutul 74, De Bruyne a avut şansa de a tranşa soarta calificării cu un şut de la marginea careului după o acţiune individuală de toată frumuseţea.
Din cornerul rezultat, City a înscris pentru 2-1 prin Foden după un şut la colţul scurt, Bernardo Silva fiind responsabil cu pasa inteligentă din corner. Apărarea lui Dortmund a fost surprinsă la această fază, iar trupa lui Guardiola şi-a asigurat calificarea în semifinale.
https://i.eurosport.com/2021/04/14/3114622.jpg
În minutul 86, Mahrez a mai avut o ocazie foarte mare, scăpând singur cu Hitz după un contraatac foarte bun al englezilor.
S-a terminat 4-2 la general pentru Manchester City, care va juca în semifinalele Ligii Campionilor pentru a doua oară în istorie, cu PSG, după ce în sezonul 2015-2016 a fost eliminată de Real Madrid în penultimul act al competiţiei.
Chelsea – Real Madrid şi PSG – City sunt cele două semifinale ale Ligii Campionilor din 2021 şi se vor disputa pe 27/28 aprilie, respectiv 4/5 mai. Marea finală va avea loc pe 29 mai, la Istanbul.
Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
28/11/2022 LA 18:52
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08