Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"FIFA trebuie să păstreze fotbalul plăcut de privit!" Schimbarea radicală cerută înainte de Atletico - Manchester City

Bianca Dumitru

Actualizat 11/04/2022 la 13:02 GMT+3

Modul în care Atletico Madrid s-a prezentat marți seară, pe Etihad, în manșa tur a sferturilor Champions League, a stârnit numeroase reacții. Marco van Basten a declarat, înainte de returul de la Madrid, că FIFA ar trebui să elimine regula offside-ului.

Marcos Llorente (Atlético de Madrid) Nathan Ake (Manchester City)

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid a fost învinsă marți seară, în meciul tur din sferturile de finală ale Champions League, de Manchester City, scor 1-0. Campioana Spaniei a abordat duelul într-o maniera ultra defensivă și, pentru prima oară în istoria participărilor în UCL, Atletico nu a avut vreun șut spre poarta adversă în prima repriză a duelului de pe Etihad.
După prestația echipei lui Diego Simeone, foarte multe voci din fotbal și-au exprimat părerile despre stilul madrilenilor. Marco van Basten a declarat că i-a fost greu să urmărească meciul din cauza abordării celor de la Atletico.
Ca urmare, fostul mare atacant a cerut să se facă o schimbare radicală în fotbal, propunând eliminarea regulii offside-ului. Această idee a mai fost propusă de Van Basten și în trecut, pe vremea când lucra la FIFA, dar nu s-a concretizat.
"Ar putea să o facă acum. E prea greu să marchezi un gol, nu mai e plăcut de privit. E normal pentru public, în astfel de situații, să schimbe canalul și să se uite la un film.
O organizație precum FIFA ar trebui să se gândească la moduri în care să păstreze fotbalul plăcut de privit. Nu poate fi nimeni blamat, un antrenor poate face așa ceva, însă pur și simplu nu mai e plăcut de urmărit", a declarat Marco van Basten, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

SIMEONE, DISTRUS PENTRU TACTICA ADOPTATĂ CONTRA LUI GUARDIOLA

Dean Saunders, fost mare atacant în anii 80-90, când a evoluat cu succes la formații ca Liverpool, Aston Villa, Galatasaray, Sheffield United sau Benfica, a analizat disputa de pe Etihad și s-a declarat dezamăgit de Atletico. Fost antrenor la Wolverhampton, Saunders a etichetat fotbalul prestat de campioana Spaniei drept "fotbal de paraziți".
"Dacă vrei să distrugi un meci de fotbal, procedează precum Atletico Madrid. Nu fac altceva decât să strice tot spectacolul, se pun pe două linii în apropiere de propriul careu și așteaptă. Se numește fotbal de paraziți, pentru că se bazează exclusiv pe greșeala adversarului. Închid toate culoarele și tot ce încearcă să facă e să intercepteze pase. Dar dacă faci asta contra unei formații ca Manchester City, în cele din urmă vei primi gol și asta s-a întâmplat în această seară (n.r. marți seară)", a spus Saunders, citat de Daily Mail.
Scopul scuză mijloacele de multe ori și, probabil, Simeone ar fi pierdut la scor dacă ar fi venit să joace fotbal împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Totuși, la modul general, Atletico aduce deservicii fotbalului și spectacolului printr-o astfel de abordare, e convins Saunders.
"E teribil să privești un meci al lui Atletico, e groaznic și pentru cei care trebuie să joacă împotriva lor. Nimănui nu îi place, ca spectator te ia somnul la un astfel de meci. Nu au arătat nicio ambiție de a marca", a mai spus fostul vârf.
Returul dintre Atletico Madrid și Manchester City este programat pe 13 aprilie, pe Wanda Metropolitano, de la ora 22:00.
Turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo