Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, extrem de fericit după victoria cu PSG: "O noapte minunată! Am fost geniali!"

Bianca Dumitru

Publicat 25/11/2021 la 01:03 GMT+2

Manchester City a câștigat în fața celor de la PSG, scor 2-1, și s-a calificat în optimile Champions League de pe locul 1 al grupei A. După meci, Pep Guardiola s-a arătat foarte mulțumit de prestația jucătorilor săi și a lăudat calitatea atacanților lui Mauricio Pochettino.

Manchester City, Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Manchester City s-a impus miercuri seară cu scorul de 2-1 în fața celor de la PSG, obținând calificarea în optimile Champions League de pe primul loc al grupei A, cu 12 puncte.
Francezii au deschis scorul pe Etihad în minutul 50, după o reușită a lui Mbappe, însă Sterling și Gabriel Jesus au întors soarta meciului în doar 13 minute (63' și 76'). PSG nu mai pierduse după ce înscrisese primul gol de aproape 7 luni, ultima dată fiind învinsă tot de campioana Angliei, în semifinalele Champions League.
După meci, antrenorul lui Manchester City a vorbit despre prestația jucătorilor săi. Pep Guardiola s-a arătat mulțumit de modul în care jucătorii săi luptă în fiecare partidă și a amintit de faptul că echipa sa nu a ratat prezența în primăvara europeană în ultimele 9 sezoane consecutive.
"A fost un joc bun. Suntem în pericol întotdeauna când au mingea în ultima treime, este teribil. Dar din nou am reușit o prestație bună, ca în primul meci. Din păcate, în prima repriză șansele pe care le-am avut nu le-am putut concretiza. După golul lor ne-am simțit ca după un knock-out 5 sau 10 minute, dar după aceea ne-am revenit. Le mulțumim fanilor noștri pentru că au venit și ne-au susținut. A fost o noapte minunată pentru noi.
Întotdeauna încercăm totul. Băieții au luptat mult pentru că cei de la PSG cer mult efort în defensivă din cauza calității paselor scurte. Suntem calificați, iar astăzi am făcut un joc bun împotriva unei echipe de top. De câțiva ani ajungem constant în optimile competiției, acum suntem și în fruntea grupei și sunt mai mult decât mulțumit.

Guardiola: "Cei de la PSG sunt foarte buni în atac, dar noi am fost geniali"

Rezultatul de azi este o lecție bună. Atunci când pierzi, trebuie să continui. Știam că și o remiză este un rezultat bun pentru noi, dar am câștigat. Întotdeauna cred că, ținând cont de atacanții pe care îi are PSG, cu cât sunt mai departe de poarta noastră, cu atât suntem mai în siguranță. Cu cât sunt mai aproape, găsesc spațiile. Sunt foarte buni în atac, iar noi a trebuit să ne apărăm ca o echipă. Nu am văzut statisticile, dar cred că am fost geniali astăzi", a declarat Pep Guardiola, citat de BBC Sport.
Pentru Manchester City urmează, în ultima etapă din grupele Champions League, duelul cu RB Leipzig, programat pe 7 decembrie, de la ora 19:45. Până atunci, campioana Angliei le va înfrunta în Premier League pe West Ham (28 noiembrie), Aston Villa (1 decembrie) și Watford (4 decembrie), toate partidele urmând a fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo