Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul " negru" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din UEFA Champions League, s-a întrerupt.
Ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. Acesta a folosit cuvântul "negru" în încercarea de a identifica un jucător al turcilor care urma să primească un avertisment din partea arbitrului central, Hațegan. În timpul meciului dintre echipa franceză și cea turcă, cei de la Istanbul Başakşehir au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce.

Hackerii turci s-au răzbunat imediat pe Sebastian Colțescu

Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 13 ORE
Cele două echipe au denunțat remarcile rasiste ale celui de-al patrulea arbitru, Sebastian Colțescu. Pierre Webo a primit cartonașul roșu de pe bancă în minutul 14, moment în care întreaga echipă a părăsit terenul. Conform unor informații neconfirmate încă, susține BBC Sport, Colțescu ar fi folosit un cuvânt cu conotație rasistă, respectiv "negru". Jucătorii parizieni au cerut și ei explicații și au sprijinit protestele echipei turce.
Hackerii turci au luat imediat atitudine și au trecut la treabă, spărgându-i contul de Instagram lui Sebastian Colțescu. "Arbitru. Hăckuit de @vipergord & @ahmet.bzgln. Nu rasismului!", au scris hackerii în descrierea aceea ce a fost, până de curând, pagina de Instagram a arbitrului Sebastian Colțescu.
În timpul discuțiilor, Demba Ba s-a dus către Sebastian Colțescu și l-a întrebat de ce a trebuit să precizeze culoarea pielii: "Când vorbești de jucătorii albi, nu le spui niciodată: "jucătorul acela alb". Acum de ce ai spus "negrul acela?", i-a transmis francezul românului. Colțescu s-a apărat spunând că în limba română cuvântul "negru" nu ar fi jignitor.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Liga Campionilor UEFA
Cine este favorita caselor de pariuri pentru câștigarea trofeului Champions League
05/05/2022 LA 10:56