Liverpool a debutat cu o victorie în optimile Champions League, câștigând în deplasare pe terenul celor de la Inter cu scorul de 0-2, grație golurilor marcate de Firmino și Salah în repriza secundă.
În urma victoriei, Jurgen Klopp a intrat în istoria celei mai importante competiții intercluburi de pe continent. Antrenorul a devenit al optulea tehnician care a reușit să obțină cel puțin 50 de victorii în cadrul Champions League, călcându-le pe urme, printre alții, lui Sir Alex Ferguson, Carlo Ancelotti și Pep Guardiola, care au peste 90 de succese în această competiție.
Mai mult, Klopp este primul german care a pătruns în acest clasament select, din care mai fac parte doi spanioli și câte un francez, un italian, un portughez, un scoțian și un olandez.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2022/02/17/3320636.png
Citește și:

ȘI ELLIOTT A SCRIS ISTORIE ÎN MECIUL DINTRE INTER ȘI LIVERPOOL

Partida disputată pe stadionul Giuseppe Meazza a marcat și un moment istoric. Harvey Elliott și-a făcut debutul ca titular într-un meci de Champions League, devenind astfel cel mai tânăr jucător din istoria lui Liverpool care intră din primul minut pe teren într-o partidă din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.
La vârsta de 18 ani și 318 zile, Elliott i-a doborât recordul lui Trent Alexander-Arnold, care a fost pentru prima dată titular în echipa "cormoranilor" într-un meci de Champions League la vârsta de 18 ani și 354 de zile, în 2017, în partida cu Spartak Moscova.
Miercuri seară, Harvey Elliott a mai intrat în istorie și pentru faptul că este cel mai tânăr fotbalist englez care a debutat în fazele eliminatorii ale Champions League. Jucătorul lui Klopp a doborât astfel recordul stabilit în sezonul 2008/09 de Kieran Gibbs, care juca pentru Arsenal în sferturile de finală ale competiției, la vârsta de 19 ani și 201 zile.
Returul dintre Liverpool și Inter va avea loc pe 8 martie, pe Anfield, de la ora 22:00.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47