Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, într-un top select după succesul din optimile Champions League! E primul german care a reușit asta

Bianca Dumitru

Publicat 17/02/2022 la 14:08 GMT+2

Liverpool a câștigat meciul tur cu Inter, scor 0-2, din optimile Champions League. În urma victoriei, Jurgen Klopp a intrat într-un top select al antrenorilor care au reușit cel puțin 50 de victorii în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp celebrates after winning the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Inter Milan and Liverpool at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan, on February 16, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a debutat cu o victorie în optimile Champions League, câștigând în deplasare pe terenul celor de la Inter cu scorul de 0-2, grație golurilor marcate de Firmino și Salah în repriza secundă.
În urma victoriei, Jurgen Klopp a intrat în istoria celei mai importante competiții intercluburi de pe continent. Antrenorul a devenit al optulea tehnician care a reușit să obțină cel puțin 50 de victorii în cadrul Champions League, călcându-le pe urme, printre alții, lui Sir Alex Ferguson, Carlo Ancelotti și Pep Guardiola, care au peste 90 de succese în această competiție.
Mai mult, Klopp este primul german care a pătruns în acest clasament select, din care mai fac parte doi spanioli și câte un francez, un italian, un portughez, un scoțian și un olandez.
Top 8 antrenori cu cele mai multe victorii în Champions League
Citește și:

ȘI ELLIOTT A SCRIS ISTORIE ÎN MECIUL DINTRE INTER ȘI LIVERPOOL

Partida disputată pe stadionul Giuseppe Meazza a marcat și un moment istoric. Harvey Elliott și-a făcut debutul ca titular într-un meci de Champions League, devenind astfel cel mai tânăr jucător din istoria lui Liverpool care intră din primul minut pe teren într-o partidă din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.
La vârsta de 18 ani și 318 zile, Elliott i-a doborât recordul lui Trent Alexander-Arnold, care a fost pentru prima dată titular în echipa "cormoranilor" într-un meci de Champions League la vârsta de 18 ani și 354 de zile, în 2017, în partida cu Spartak Moscova.
Miercuri seară, Harvey Elliott a mai intrat în istorie și pentru faptul că este cel mai tânăr fotbalist englez care a debutat în fazele eliminatorii ale Champions League. Jucătorul lui Klopp a doborât astfel recordul stabilit în sezonul 2008/09 de Kieran Gibbs, care juca pentru Arsenal în sferturile de finală ale competiției, la vârsta de 19 ani și 201 zile.
Returul dintre Liverpool și Inter va avea loc pe 8 martie, pe Anfield, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo