Kylian Mbappe a crescut ca Făt Frumos în fotbal. La doar 22 de ani, francezul închide cu greu camera în care își ține trofeele și va avea în curând nevoie de încă una. Asta pentru că Balonul de Aur 2021 are toate șansele să rămână la doi pași de redacția France Football. Mbappe face ca fotbalul jucat de echipele sale să pară mai eficient și are o eleganță la care Neymar, spre exemplu, nu poate ajunge. Puștiul campion mondial la 19 ani este predestinat pentru a domina era post Messi- Ronaldo.
Și pentru că în fotbal ai nevoie și de noroc, PSG - Bayern s-a terminat în minutul 63 al meciului dintre Polonia și Andorra. Accidentarea lui Lewandowski a schimbat soarta unei duble în care Bayern era favorită, iar în scenă a intrat Mbappe. La Munchen, francezul a fost perfect, iar la returul de acasă l-a ajutat cât a putut pe un Neymar pedepsit de zeul Fotbal după 7 ani de petreceri în februarie. Calificarea lui PSG în semifinalele Champions League în dauna campioanei entitre Bayern este o nouă demonstrație că fotbalul poate fi decis de un detaliu. Choupo-Moting a marcat și în tur, dar și la Paris. Cu toate astea, neamțul nu s-a apropiat nici pe departe de impactul pe care Lewandowski l-ar fi avut în această dublă. Polonezul nu a marcat în finala Champions League din 2020, dar prezența sa pe teren a fost impunătoare și rolul de erou în fața porții a fost pasat către Coman.
https://i.eurosport.com/2020/08/22/2868331.jpg
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
ACUM 3 ORE

Ghinionul lui Lewandowski, norocul lui Mbappe

În 2020, Lewandowski a meritat pe deplin Balonul de Aur, dar cea mai importantă distincție individuală din fotbal nu a ajuns în Est. Andriy Shevchenko a fost ultimul care a reușit cu adevărat asta. În 2004, ucraineeanul aflat atunci la Milan i-a devansat pe Deco și Ronaldinho. Shevchenko a fost ultimul câștigător al Balonului de Aur în care agențiile de PR nu au pompat serios pentru a livra content relevant publicului țintă.
https://i.eurosport.com/2020/04/02/2802320.jpg
Epoca social media a schimbat total regulile jocului, iar distinția obținută în 2018 de Luka Modric se datorează mai mult forței lui Florentino Perez decât originilor croate ale mijlocașului care a spart "blocada" impusă de Leo și Cristiano. Modric este doar excepție care e menită să întărească regula. Într-un an complicat pentru toată lumea, 2020, Lewandowski a fost indiscutabil omul pe care France Football trebuia să-l onoreze, dar nu s-a întâmplat. În 2021, polonezul a fost scos din cursă încă de pe 28 martie. Accidentarea din meciul cu Andorra a anulat șansele unui nou asalt către Balonul de Aur într-un an în care avea oricum mai puține șanse. Mbappe mai are un avantaj major. Naționala Franței are mult mai multe oportunități decât Polonia la Euro! În condițiile în care Messi nu se va lupta pentru vreun trofeu major în vară, iar Cristiano Ronaldo, realist vorbind, poate spera doar la locul 2 în Serie A cu Juventus, Mbappe are cale liberă la visul cel mare.
CINE CÂȘTIGĂ BALONUL DE AUR 2021?
Obstacolul următor poate fi cel mai greu pentru Mbappe. În semifinale, PSG va da (doar Guardiola poate pierde calificarea cu Borussia Dortmund) peste Manchester City și Kevin De Bruyne. Mijlocașul desemnat în sezonul trecut "Cel mai bun fotbalist din Premier League" este într-o formă remarcabilă și poate ivoca același argumente ca și Mbappe. Naționala Belgiei are și la turneul final de vara viitoare o șansa mare.
Cupa Mondială FIFA
Franța e în sferturile Mondialului după 3-1 cu Polonia! Lewandowski, nicio șansă în fața lui Mbappe
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 8 ORE