Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Messi și 5 momente memorabile din cariera sa împotriva lui Real Madrid

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/02/2022 la 17:12 GMT+2

Lionel Messi va întâlni din nou gruparea de pe Bernabeu în duelul din Champions League dintre PSG și Real Madrid, după ce argentinianul a petrecut peste 10 ani din cariera sa fiind principala amenințare a "galacticilor". În tricoul Barcelonei, Messi a înregistrat 26 de goluri și 14 pase decisive, în 45 de dueluri ale celebrului El Clasico.

Lionel Messi

Credit imagine: Imago

Articol scris de Andrei Nicolae
Lionel Messi are din nou oportunitatea să joace împotriva marilor săi rivali de la Real Madrid, deși sud-americanul a părăsit campionatul spaniol. Câștigătorul Balonului de Aur caută trofeul Champions League cu numărul cinci din vitrina personală, iar duelul cu echipa blanco va aduce probabil amintiri în mintea lui Messi. În tricoul blaugrana, Messi și-a arătat valoarea în El Clasico întotdeauna, însă există cinci momente care au rămas cu siguranță în sufletul fanilor catalani.
1. Hat-trick-ul din 2007
A fost unul dintre primele meciuri în care valoarea și potențialul imens al micului magician au ieșit la iveală. La doar 19 ani, Messi a demonstrat că poate deveni unul dintre cei mai buni jucători ai planetei. Scorul final a fost 3-3, iar catalanii au fost în postura de a egala de trei ori, Messi reușind de unul singur să îl învingă de fiecare dată pe Iker Casillas.
2. Golul din semifinala Champions League
El Clasico și-a desfășurat în 2011 un alt episod, în afara campionatului spaniol, mai precis în cea mai importantă competiție intercluburi, UEFA Champions League. Prima manșă a penultimului act s-a disputat pe Santiago Bernabeu, unde Messi a reușit o dublă și a ajutat-o pe Barcelona să se impună cu 2-0.
Al doilea gol a rămas întipărit în mințile fanilor fotbalului, după o fază în care argentinianul a driblat patru jucători și a finalizat propria acțiune cu o lovitură fină pe lângă Casillas.
3. Prestația din SuperCupa Spaniei din 2011
După duelul din Champions League, granzii fotbalului mondial s-au întâlnit câteva luni mai târziu, într-o dublă manșă, în competiția ce oferea primul trofeu al sezonului. Pe Bernabeu, în tur, Messi a marcat un gol și a ajutat gruparea catalană să obțină un egal, scor 2-2. În al doilea duel dintre cele două, Real Madrid și Barcelona se aflau din nou la egalitate, scorul fiind același cu cel al rezultatului final din tur.
Messi reușise deja să marcheze o dată, iar în minutul 88, când partida se îndrepta spre prelungiri, sud-americanul a dat lovitura și a marcat al treilea gol pentru catalani. Barcelona s-a impus astfel cu scorul de 5-4 la general, iar Messi le aducea fanilor Barcei a zecea supercupă, la momentul respectiv. Trupa de pe Camp Nou a reușit ulterior să cucerească alte trei trofee.
Citește și:
4. Hat-trick-ul din 2014
Messi reușea din nou să marcheze trei goluri împotriva grupării blanco într-un moment esențial al acelui sezon din La Liga. Barcelona, Real Madrid și Atletico Madrid se aflau în lupta pentru titlu, iar catalanii aveau nevoie de cele trei puncte. Barcelona a deschis scorul repede prin Iniesta, însă madrilenii au întors scorul în favoarea lor, iar Messi a reușit să egaleze la 2-2 înainte de finalul primei reprize.
Gruparea de pe Bernabeu a marcat din nou, iar misiunea Barcei părea imposibilă. Messi a reușit totuși să marcheze de încă două ori din penalty și să contribuie la victoria de 4-3 a catalanilor. Hat-trick-ul lui Messi de pe Bernabeu a fost al treilea reușit de un jucător pe celebrul stadion, în ultimii 30 de ani.
5. Golul câștigător de pe Bernabeu din 2017
Barcelona a câștigat atunci cu 3-2 o partidă ce relansa campionatul în LaLiga. După ce marcase deja o dată, Messi a frânt inimile fanilor madrileni în minutele de prelungire. La scorul de 2-2, argentinianul a reluat perfect o minge primită de la Jordi Alba în interiorul careului. Sud-americanul l-a învins pe Navas, iar bucuria sa de după gol a rămas celebră.
Argentinianul și-a dat jos tricoul cu numărul 10 și l-a arătat unui Santiago Bernabeu complet amuțit. Messi a reușit atunci golul cu numărul 500 din cariera sa.
Fotbalistul speră să scrie din nou o pagină de istorie în duelul cu Real Madrid, care va avea loc astăzi, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo