Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG UCL | Bayern a zdrobit Salzburg. Liverpool a avut emoții cu Inter Milano

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/03/2022 la 00:58 GMT+2

Bayern Munchen și Liverpool sunt primele două echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Bayern nu a avut milă față de Salzburg și a surclasat-o cu 7-1 în meciul retur, după ce în primele 90 de minute ale confruntării scorul a fost 1-1. Tot în această seară, Liverpool a suferit primul eșec al sezonului pe Anfield, după 0-1 cu Inter Milano. Trupa lui Jurgen Klopp merge însă mai departe după succesul cu 2-0 în manșa tur.
Bayern – Salzburg 7-1. Marchează și Sane în minutul 86. Lewa i-a pasat cu călcâiul.
Bayern – Salzburg 6-1. Calificată în sferturile de finală, Bayern Munchen nu se oprește, iar în minutul 83 reface diferența de 5 goluri. Sane a pasat, iar Muller a punctat.
Bayern – Salzburg 5-1. Moment de neuitat pentru danezul Maurits Kjaergaard. La 18 ani, jucătorul austriecilor a marcat primul său gol în Liga Campionilor.
Liverpool – Inter Milano 0-1. Lautaro Martinez marchează un gol fabulos, din afara careului, în minutul 62. Lupta pentru calificare este relansată pe Anfield. La scurt timp însă, Alexis Sanchez este eliminat.
Bayern – Salzburg 5-0. A marcat și Thomas Muller. Servit de Leroy Sane, starul lui Bayern a pivotat și a tras fără speranță pentru portarul Kohn în minutul 54.
Bayern – Salzburg 4-0. Austriecii sunt groggy. Bayern s-a desprins la 4-0 în 31 de minute. Ultima reușită a venit din piciorul lui Gnabry.
Liverpool – Inter Milano 0-0. Meciul a fost întrerupt pe Anfield, la jumătatea primei reprize. Cadrele medicale au intervenit rapid, după ce un spectator a avut de suferit în tribună.
Bayern – Salzburg 3-0. Polonezul Lewandowski dă recital la Munchen. A realizat hattrick-ul în mai puțin de 25 de minute, în urma unei acțiuni fulger de contraatac. Mai exact în 23 de minute, ceea ce înseamnă un nou record pentru Liga Campionilor, după cum susține Opta Joe. El este și noul golgheter al competiției, cu 12 goluri.
Bayern – Salzburg 2-0. Campioana Germaniei se apropie cu pași mari de sferturile de finală. Lewandowski a marcat din nou, în minutul 21, după același scenariu ca și la prima reușită. A scos penalty și a transformat, astfel că l-a egalta pe Haller în topul golgheterilor, cu 11 goluri.
Bayern – Salzburg 1-0. De 12 minute au avut nevoie bavarezii pentru a deschide scorul. A marcat Robert Lewandowski din 11 metri. Tot el a obținut lovitura de pedeapsă.
Bayern Munchen mizează pe o formulă ultraofensivă cu Salzburg. Julian Nagelsmann le-a făcut loc în echipă lui Gnabry, Muller, Sane, Coman și Lewandowski. Dar iată cum arată echipele la meciurile din această seară: La Inter, Alexis Sanchez joacă primul meci ca titular în Liga Campionilor, după octombrie 2020.
Bayern Munchen – RB Salzburg
Neuer; Pavard, Sule, Hernandez; Kimmich, Musiala; Gnabry, Muller, Sane, Coman; Lewandowski.
Kohn; Kristensen, Solet, Wober, Ulmer; Capaldo, Camara, Seiwald; Aaronson; Adamu, Adeyemi.
Liverpool – Inter Milano
Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Thiago, Fabinho, Jones; Mane, Jota, Salah.
Handanovic; Skriniar, de Vrij, Bastoni; Dumfries, Vidal, Brozovic, Hakan Calhanoglu, Perisic; Martinez, Sanchez.
Articolul inițial
Astăzi, de la ora 22:00, încep meciurile din returul optimilor Champions League. Astfel, în această seară, vom afla primele două echipe calificate în sferturile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi de pe continent. Liverpool - Inter și Bayern - Salzburg sunt cele două meciuri de azi.
Echipa lui Jurgen Klopp are prima șansă la calificare, în meciul tur impunându-se cu scorul de 0-2 pe terenul milanezilor, grație golurilor marcate de Firmino și Salah, în minutele 75 și 83.
"Cormoranii" trec printr-o perioadă foarte bună atât în Premier League, cât și în celelalte competiții din Anglia, fiind neînvinși de la finalul lunii decembrie 2021. Liverpool a ajuns la 15 meciuri fără înfrângere, iar în campionat se mențin foarte aproape de liderul Manchester City, păstrându-și șansele la titlu.
De cealaltă parte, Inter a reușit, în ultimele 5 meciuri, o singură victorie, cu Salernitana, echipa de pe ultimul loc al clasamentului din Serie A (scor 5-0). Echipa lui Simone Inzaghi a mai înregistrat două remize, cu Genoa în campionat și AC Milan în semifinalele Cupei Italiei, și două înfrângeri, cu Liverpool și Sassuolo.
Deși le va fi foarte greu să-i învingă pe englezi în fața propriilor suporteri, cei de la Inter sunt extrem de motivați să obțină calificarea, aceasta fiind prima lor prezență în primăvara Champions League din sezonul 2011/12, atunci când au fost eliminați în optimile de finală de Marseille.
Citește și:

Salzburg încearcă surpriza pe terenul lui Bayern

După ce în meciul tur i-au condus pe bavarezi pentru aproape 70 de minute, cei de la Salzburg merg în această seară pe Allianz Arena pentru a încerca o calificare surpriză în sferturile de finală ale Champions League.
Adamu a deschis scorul, în urmă cu trei săptămâni, în minutul 21, iar Bayern a reușit egalarea abia în minutul 90, prin golul lui Coman. Cele două echipe pleacă, astfel, cu șanse egale la calificare, chiar dacă echipa lui Julian Nagelsmann este favorită certă, având și avantajul terenului propriu.
De la meciul tur din optimile Champions League, cele două echipe sunt neînvinse în competițiile interne. Bayern le-a învins pe Furth (scor 4-1) și Frankfurt (scor 0-1) și a remizat cu Leverkusen (scor 1-1), iar Salzburg s-a impus în fața celor de la Wolfsberger (scor 2-0) și Altach (scor 4-0), obținând și o remiză cu LASK (scor 0-0).
De altfel, austriecii sunt neînvinși în meciuri oficiale de la finalul lunii noiembrie 2021, având o serie de 7 victorii și două rezultate de egalitate. De cealaltă parte, Bayern a produs în această stagiune câteva surprize importante, fiind învinsă de echipe din jumătatea inferioară a clasamentului, așa cum este cazul celor de la Monchengladbach, Augsburg și Bochum. Aceștia din urmă s-au impus în februarie în fața echipei lui Nagelsmann cu scorul de 4-2, înscriind toate cele 4 goluri în doar 30 de minute.
Cele două partide ale zilei din optimile Champions League vor fi transmise în format LIVE TEXT, de la ora 22:00, pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol