Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid o învinge pe Liverpool și cucerește pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/05/2022 la 01:43 GMT+3

Real Madrid s-a impus în fața lui Liverpool în finala UEFA Champions League de la Paris. Golul marcat de Vinicius în minutul 59 a decis finala, iar madrilenii sărbătoresc pentru a 14-a oară câștigarea celui mai important trofeu european.

I giocatori del Real Madrid celebrano la vittoria della 14a Champions League

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Clement Turpin pune capăt finalei de pe Stade de France! Real Madrid câștigă cu 1-0 finala cu Liverpool, cucerind pentru a 14-a oară în istorie trofeul UEFA Champions League, grație golului marcat de Vinicius în minutul 59.
Min. 90+2: Rodrygo îl înlocuiește pe Vinicius, în timp ce fanii lui Liverpool continuă să își susțină echipa, cântând You'll Never Walk Alone.
Min. 90+1: Dani Ceballos a avut o șansă mare de a pune capăt finalei, dar fundașii lui Liverpool l-au blocat foarte bine pe acesta. Faza imedait următoare s-a încheiat cu șutul lui Camavinga.
Min. 90: Carlo Ancelotti a efectuat a doua schimbare. Dani Ceballos a intrat în locul lui Luka Modric.
Min 85: Prima schimbare și la Real Madrid. Camavinga a fost introdus în locul lui Valverde.
Min. 83: Thibaut Courtois este îngerul păzitor al celor de la Real Madrid. Mohamed Salah a avut o nouă ocazie, dar egipteanul nu reușește să îl învignă pe portarul madrilenilor.
Min. 81: Naby Keita are o ocazie foarte bună de la marginea careului, dar șutul său cu exteriorul este trimis mult peste poartă.
UPDATE | Ronaldo Nazario se află și el pe Stade de France. Fostul mare fotbalist brazilian se află în tribune alături de Ion Țiriac și Mircea Lucescu.
Min. 80: Mohamed Salah a șutat din afara careului, Diogo Jota a deviat, dar același Thibaut Courtois a fost pe poziții.
Min. 77: Alte două schimbări făcute de Jurgen Klopp. Naby Keita și Bobby Firmino au intrat în locul lui Jordan Henderson și Thiago.
Min. 69: O nouă ocazie pentru Liverpool. Diogo Jota a recentrat pentru Mohamed Salah, dar Thibaut Courtois a fost din nou la datorie.
Min. 65: Prima schimbare a meciului a fost efectuată de Liverpool! Diogo Jota a intrat în locul lui Luis Diaz.
Min. 64: Thibaut Courtois are o nouă intervenție salvatoare în fața lui Mohamed Salah. Egipteanul a încercat să îl învingă pe belgian în mod asemănător cu un gol al acestuia dintr-un Liverpool-Chelsea din 2018, dar Courtois a reușit de această dată să pareze execuția lui Salah.
Min. 59: GOL REAL MADRID! Madrilenii deschid scorul în minutul 59. Centrarea lui Valverde îl găsește pe Vinicius, care marchează din câțiva metri în poarta lui Alisson.
UPDATE | A început repriza a doua a finalei UEFA Champions League!
PAUZĂ! După primele 45 de minute, Liverpool și Real Madrid se află la egalitate, scor 0-0. Liverpool a fost echipa mai periculoasă, dar Real Madrid putea prelua conducerea pe finalul primei reprize. Golul lui Karim Benzema a fost anulat de VAR, în urma unei decizii controversate.
Min. 43: Karim Benzema a trimis balonul în poartă, în urma unei neînțelegeri între Alisson și Konate, dar golul francezului a fost anulat! Asistentul a ridicat faniolul în primă fază, iar după minute bune de verificări în camera VAR, decizia tușierului a rămas.
Min. 41: Liverpool continuă să fie periculoasă. După ce Militao l-a blocat pe Mane în ultimul moment în interiorul careului. La faza imediat următoare, după un corner, Henderson a trimis un șut puternic, dar la o distanță considerabilă de poarta apărată de Courtois.
Min. 36: Real Madrid a avut primul moment mai periculos din această finală, dar Alisson a prins balonul fără probleme. Brazilianul l-a lansat foarte bine pe Luis Diaz, dar acțiunea columbianului s-a sfârșit cu un fault al lui Carvajal asupra sa.
Min. 34: O nouă minge prinsă de Thibaut Courtois. Mohamed Salah a reluat cu capul din interiorul careului, dar portarul belgian a prins balonul fără emoții. După primele 34 de minute, Liverpool a trimis 5 mingi pe cadrul porții lui Courtois, în timp ce Real Madrid nu l-a pus încă la încercare pe Alisson.
UPDATE | 40,6% din primele 15 minute ale finalei UEFA Champions League dintre Liverpool și Real Madrid s-au jucat în treimea defensivă a madrilenilor.
Min. 21: Bară Liverpool! Șansă uriașă a lui Sadio Mane! Senegalezul a driblat fundașii madrileni, iar șutul acestuia de la marginea careului a fost deviat în bară de către Courtois.
Min. 20: O nouă fază periculoasă construită de Mane și Salah la poarta lui Real Madrid, care s-a încheiat cu un șut al lui Alexander-Arnold, mult peste cadrul porții. După primele 20 de minute, Liverpool a fost echipa mai periculoasă.
Min. 18: Liverpool devine din ce în ce mai periculoasă. În doar două minute, echipa lui Jurgen Klopp a trimis al treilea șut pe cadrul porții lui Courtois. Același Salah a încercat să îl învingă pe belgian cu un șut de la marginea careului, prins în cele din urmă de belgian.
Min. 16: Prima mare ocazie a finalei a venit pentru Liverpool. Trent Alexander Arnold a centrat pentru Salah, dar reluarea sa nu l-a putut învinge pe Courtois, care a avut o intervenție foarte bună. Acțiunea s-a încheiat cu un șut al lui Thiago din afara careului, prins de portarul belgian.
Min. 14: Konate a oprit o acțiune periculoasă a lui Real Madrid cu o intervenție foarte bună asupra brazilianului, care a aprins peluza în care stau fanii "cormoranilor".
Min. 10: Fără faze de poartă după primele 10 minute, Liverpool a fost echipa cu inițiativa în finala cu Real Madrid.
UPDATE | Cu o întârziere de 37 de minute, Clement Turpin a fluierat startul finalei UEFA Champions League.
UPDATE | Revenind la fotbal, Thiago Alcantara va începe din primul minut finala UEFA Champions League, după ce mijlocașul spaniol le-a dat emoții "cormoranilor" în urmă cu trei sferturi de oră.
UPDATE | Imnul UEFA Champions League a fost huiduit de o bună parte dintre spectatorii prezenți pe Stade de France.
UPDATE | Ian Rush și Raul, legendele celor două cluburi care se întâlnesc în această seară în finală, au adus trofeul UEFA Champions League. Conduși de Clement Turpin, arbitrul partidei, jucătorii celor două echipe ies pe teren.
UPDATE | Festivitatea de deschidere a finalei UEFA Champions League a luat sfârșit, iar jucătorii celor două echipe se pregătesc pentru a intra pe teren.
UPDATE | Fanii lui Liverpool acuză UEFA pentru modul în care forul continental a gestionat accesul fanilor pe Stade de France.
UPDATE | Apar tot mai multe imagini cu fanii care nu au reușit să intre pe Stade de France.
UPDATE | Rafael Nadal este prezent pe Stade de France.
UPDATE | A început festivitatea de deschidere a finalei UEFA Champions League.
UPDATE | Mai mulți fani au sărit gardurile pentru a intra în stadion.
UPDATE | Jucătorii celor două echipe au revenit la vestiare.
UPDATE | Fratele lui Joel Matip, Marvin: "Organizarea din jurul și din interiorul stadionului nu merită o finală Champions League. Folosirea gazelor lacrimogene în zone cu copii și fani care nu au fost implicați este periculoasă".
UPDATE | În ciuda mesajului transmis de cei de la UEFA, problemele sunt mult mai serioase în afara stadionului unde va avea loc finala Champions League. Mai mulți suporteri au acuzat organizatorii pentru organizarea proastă și poliția franceză pentru că ar fi folosit gaze lacrimogene.
UPDATE | UEFA a anunțat că startul partidei a fost amânat din nou, pentru ora 22:30. Jucătorii celor de la Real Madrid au revenit pe teren, pentru încălzire.
UPDATE | Pe ecranele de pe Stade de France, UEFA a afișat mesajul "Din cauza faptului că fanii au ajuns târziu la stadion, startul partidei a fost amânat cu 15 minute".
UPDATE | Mulți fani ai celor de la Liverpool nu au reușit să intre pe Stade de France, chiar dacă au așteptat ore bune în afara stadionului.
UPDATE | Startul finalei UEFA Champions League a fost amânat cu 15 minute din cauza problemelor cu accesul spectatorilor pe Stade de France.
UPDATE | Probleme și în afara stadionului, înaintea finalei UEFA Champions League. Au existat câteva probleme cu accesul spectatorilor pe Stade de France.
UPDATE | Probleme pentru Liverpool înaintea finalei! Cu câteva minute înaintea fluierului de start, Thiago a dat semne că accidentarea sa a recidivat, iar Keita a fost anunțat că este posibil să intre titular în locul spaniolului. Potrivit BT Sport, Liverpool anunță, pentru moment, că Thiago va lua startul în finală.
UPDATE | Fanii lui Real Madrid prezenți pe Stade de France nu au uitat de refuzul lui Kylian Mbappe de a veni în această vară pe Santiago Bernabeu.
UPDATE | Jordan Henderson va intra în istoria fotbalului englez în această seară. Mijlocașul lui Liverpool va deveni căpitanul englez cu cele mai multe prezențe în istoria competiției (3), fie că vorbim de Cupa Campionilor Europeni sau Liga Campionilor.
UPDATE | Trofeul UEFA Champions League este pregătit înaintea finalei de pe Stade de France dintre Liverpool și Real Madrid.
UPDATE | Liverpool a anunțat primul 11 al finalei de la Paris. Thiago și Fabinho, doi jucători care au avut probleme cu accidentările în ultimele zile, sunt anunțați titulari în partida contra lui Real Madrid.
UPDATE | Aceasta va fi a 9-a întâlnire între Liverpool și Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor. Primele trei întâlniri au fost câștigate de "cormorani", între 1981 ți 2009. De atunci, Real Madrid s-a impus de 4 ori, printre care și finala de la Kiev, iar o singură partidă s-a încheiat la egalitate (sezonul trecut, în returul sferturilor de finală din Champions League, 0-0 pe Anfield).
UPDATE | Carlo Ancelotti s-a decis asupra primului 11 al celor de la Real Madrid pentru marea finală. Italianul dă dovadă de prudență și începe meciul cu 4 mijlocași, Benzema și Vinicius fiind singurii atacanți de meserie din echipa de start.
UPDATE | Fanii lui Liverpool au intrat în febra meciului și creează o atmosferă incendiară pe străzile din Paris.
UPDATE | Iker Casillas a transmis un mesaj emoționant înainte de finala Champions League. Legenda clubului de pe Bernabeu și-a rugat apropiații să nu-l contacteze în caz că Realul va pierde în fața lui Liverpool.
"Doamnelor și domnilor, dacă iubitul meu Real Madrid pierde finala Ligii Campionilor... nu mă sunați, nu îmi scrieți, nu mă căutați, înseamnă că sufăr alături de ei.", a spus Casillas într-un clip apărut pe Tik-Tok.
UPDATE | Fanii lui Real Madrid s-au deplasat în număr mare la Paris. Mulți dintre ei nu au bilete la meci, dar vor să trăiască pe viu un eventual succes al echipei lor favorite.
UPDATE | Thiago Alcantara este gata de marele meci de pe Stade de France. Mijlocașul lui Liverpool a suferit o ușoară accidentare în ultimul meci din Premier League, dar s-a refăcut la timp.
UPDATE | Iată cum ar arăta un prim 11 de vis, dacă cei mai valoroși jucători de la Real Madrid și Liverpool ar putea fi puși laolaltă:
UPDATE | Fanii au luat cu asalt Parisul, îmbrăcând capitala Franței în culorile echipei lor favorite.
UPDATE | Cele două echipe sunt pregătite și încrezătoare înaintea partidei de pe Stade de France.
UPDATE | Steven Gerrard, care a câștigat trofeul Champions League cu Liverpool în 2005, le-a transmis un mesaj jucătorilor lui Jurgen Klopp înainte de finala cu Real Madrid.
Antrenorul lui Aston Villa, prezent la ultimul antrenament al "cormoranilor" înainte de duelul de pe Stade de France, a spus că își dorește ca Liverpool să fie învingătoare și a anunțat și scorul cu care crede că se va încheia partida.
"Pot simți cum se construiește atmosfera. Aș dori să le urez tuturor celor de la Liverpool mult noroc și sper să obțină rezultatul pe care și-l dorește toată lumea. Sunt tot mai entuziasmat de joc și fanii au început deja să se adune în afara stadionului. Sper că va fi un meci fantastic și prevăd o victorie a lui Liverpool cu scorul de 2-0", a spus Steven Gerrard.

Articol inițial
Liverpool și Real Madrid se vor întâlni în această seară, în marea finală UEFA Champions League. Pe Stade de France, în fața a 80.000 de spectatori, echipa lui Jurgen Klopp vrea să își ia revanșa pentru finala pierdută în 2018, la Kiev, cu scorul de 3-1.
Cele două formații se întâlnesc pentru a treia oară în ultimul act al celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, la capătul unui sezon palpitant. Până în finală, Real Madrid a făcut două victime printre echipele din Premier League, eliminându-le pe Chelsea și Manchester City, în timp ce Liverpool a obținut doar victorii în fața celor de la Atletico Madrid și Villarreal.
Echipa lui Carlo Ancelotti a făcut parte din grupa D, alături de Inter, Sheriff Tiraspol și Șahtior Donețk, grupă pe care a câștigat-o cu 15 puncte, după 5 victorii și o înfrângere, suferită în fața moldovenilor. În fazele eliminatorii, "galacticii" au fost protagoniștii a trei remontade. În optimi, Real a eliminat-o pe PSG (scor general 3-2), în sferturi a trecut de Chelsea (scor general 5-4), iar în semifinale i-a învins pe cei de la Manchester City (scor general 6-5).
De cealaltă parte, Liverpool a fost lider neînvins al grupei B, din care au mai făcut parte Atletico Madrid, FC Porto și AC Milan. În optimi, "cormoranii" s-au impus în fața lui Inter (scor general 2-1), în sferturi au eliminat-o pe Benfica (scor general 6-4), iar în semifinale s-au duelat cu Villarreal, de care au trecut cu scorul general de 5-2.
Cine câștigă finala Champions League?
Citește și:

LIVERPOOL - REAL MADRID, ÎN FINALA CHAMPIONS LEAGUE

Pentru a treia oară în istoria competiției, Liverpool și Real Madrid se vor afla față în față în ultimul act al celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
Prima dată, cele două s-au întâlnit în 1981, tot la Paris, dar pe Parc des Princes, atunci când Liverpool s-a impus cu 1-0. Apoi, în 2018, Real Madrid și-a luat revanșa la Kiev, atunci când a câștigat finala cu 3-1.
Dacă Real Madrid a cucerit al 35-lea titlu în La Liga la finalul acestui sezon, Liverpool a ratat șansa de a câștiga un nou titlu în Premier League, terminând la un singur punct în spatele campioanei Manchester City. Cu toate acestea, echipa lui Jurgen Klopp a cucerit în acest sezon Cupa Ligii Angliei și FA Cup.
Pe plan european, Real Madrid a cucerit de 13 ori Cupa Campionilor Europeni / Liga Campionilor, fiind echipa cu cele mai multe trofee câștigate. De partea cealaltă, Liverpool și-a adjudecat trofeul de 6 ori.
Partida din această seară dintre Liverpool și Real Madrid va fi transmisă în format LIVE TEXT, de la ora 22:00, pe site-ul Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo