Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City în finala Champions League | Povestea neașteptată a eroului Riyad Mahrez

Ion Alexandru

Publicat 05/05/2021 la 08:56 GMT+3

Manchester City a investit peste 1 miliard de euro în transferuri pentru visul cel mare, finala Champions League. Eroul din semifinala cu PSG, Riyad Mahrez are o poveste incredibilă. Algerianul nu a ajuns la echipa lui de suflet pentru că Marseille l-a preferat în 2010 pe Billel Omrani, fotbalist care acum joacă la CFR Cluj.

Mahrez a reușit 3 goluri în disputa cu PSG și a calificat-o pe Manchester City în finala Champions League

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a mai făcut un pas către obiectivul pentru care Guardiola a muncit din greu în ultimii ani, trofeul Champions League. Duelul șeicilor din semifinale, Manchester City - PSG nu a fost rezolvat de Neymar, De Bruyne sau Mbappe, ci de Riyad Mahrez. Algerianul a fost fabulos și a marcat 3 din cele 4 goluri care au calificat-o pe Manchester City în prima finala Champions League din istorie.
Traiectoria lui Mahrez în fotbal a început cu o mare dezamăgire. La doar 18 ani, algerianul născut într-o suburbie a Parisului a primit o ofertă care-i putea schimba viața.
”Am fost aproape să ajung la Marseille. Jose Anigo (n.r. directorul sportiv de la Marseille) a venit să mă vadă la un antrenament, apoi m-a luat în birou și mi-a spus că vrea să semnez cu Marseille.
A fost un sentiment incredibil, parcă visam. M-a întrebat cum pot ajunge la Marseille, i-am spus că aș putea veni cu trenul, moment în care a pus o secretară să îmi cumpere bilet de avion pentru seara aceea, era totul pregătit.
Nu știu cu exactitate ce s-a întâmplat, dar, trei sau patru zile mai târziu l-a sunat pe agentul meu și i-a transmis că au deja un jucător asemănător și vor să îl promoveze. Jucătorul acela este Billel Omrani”, a dezvăluit Riyad Mahrez pentru L'Equipe.
Billel Ormani a marcat un singur gol în 10 meciuri pentru Marseille, iar din 2016 este la CFR Cluj. Ca și Mahrez, Omrani a primit o ofertă de a reprezenta Algeria, dar a refuzat în 2013.
picture

Riyad Mahrez este din 2018 la Manchester City

Credit imagine: SID

Riyad Mahrez, carieră uriașă în Anglia

Mahrez a semnat cu Le Havre, iar cariera sa a decolat. După 2 ani și jumătate în Ligue 1, algerianul a fost cumpărat cu doar 500 de mii de euro de către Leicester. Aflată în 2014 în liga secundă, Leicester a promovat rapid și a început ascensiunea fulminantă care a culminat cu titlul din 2016. Mahrez a fost unul dintre artizanii titlul miraculos de acum 5 ani și a devenit primul african care primește distincția de fotbalistul anului în Premier League. 17 goluri și 10 pase decisive reușite de Mahrez l-au ajutat pe Ranieri să producă cea mai mare surpriză din istoria Premier League.
picture

Mahrez a fost un om extrem de important pentru Leicester în 2016, când echipa lui Ranieri a cucerit miraculos titlul în Premier League

Credit imagine: PA Sport

Drumul lui Mahrez către consacrare abia începuse. Transferul său la Manchester City pentru 68 de milioane de euro este între cele mai profitabile din istoria campionatului englez, iar algerianul a confirmat prin evoluții excelente. Chiar la primul sezon la Manchester City, Mahrez a câștigat al doilea titlu de campion în Premier League și Guardiola știa ce diamant are.
Semifinala Champions League din 2021 a fost locul de joacă al lui Mahrez. Ajuns la maturitate, algerianul a demolat defensiva lui PSG și este eroului lui Manchester City. 3 goluri în 180 de minute și Mahrez se pregătește bifeze încă un obiectiv uriaș, trofeul Champions League.
Nu e chiar rău pentru un fotbalist refuzat de Marseille!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo