Antrenorul lui Paris Saint-Germain, Mauricio Pochettino, a recunoscut vineri că mutarea finalei Ligii Campionilor la Paris, pe Stade de France, este "o motivație suplimentară" pentru echipa sa, care speră să câștige în premieră această competiție.
"Este o motivație suplimentară. Ar fi incredibil să avem această posibilitate, de a juca în finală pe Stade de France. Mai avem însă mult de lucru. Suporterii parizieni vor fi fericiți și mulțumiți să poată asista la o finală în care joacă PSG în orice oraș din Europa", a declarat Pochettino, în cadrul unei conferințe de presă organizate cu o zi înaintea meciului de campionat cu Saint-Etienne, citat de Agerpres.
PSG va juca pe 9 martie returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, pe terenul lui Real Madrid, pe care a învins-o în tur cu 1-0. Parizienii, cu fotbaliști ca Neymar, Lionel Messi și Kylian Mbappe, se numără printre favoriții la finala acestui sezon, care urma să fie găzduită de stadionul echipei Zenit Sankt Petersburg, în data de 28 mai.
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
IERI LA 10:33
Stade de France a mai găzduit finala celei mai importate competiții europene intercluburi în 2000 și 2006.
Citește și:

FINALA CHAMPIONS LEAGUE, MUTATĂ DE LA SANKT PETERSBURG

Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. Forul continental a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris, pe Stade de France. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.
"UEFA dorește să-și exprime mulțumirile față de Emmanuel Macron, președintele Franței, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc din Champions League în Franța, într-o perioadă de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite și distrugeri.
La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene care concurează în competițiile UEFA să fie obligate să-și joace meciurile de acasă în locații neutre", a anunțat UEFA.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31