UEFA a luat act de hotărârea autorităților britanice și i-a în calcul mutarea finalei dintre Chelsea și Manchester City chiar în insulă, variantă care ar fi pe placul ambelor formații combatante.

Negocieri în impas între UEFA și Guvernul britanic

În cursul acestei dimineți a avut loc o ședință între reprezentanții UEFA și cei ai guvernului de la Londra, pentru a se stabili condițiile în care cel mai așteptat meci al anului în Europa s-ar putea juca în Anglia.
Liga Campionilor UEFA
Al-Khelaifi continuă războiul cu Real Madrid."Mi se pare ciudat că celebrează Champions League"
24/09/2022 LA 17:46
Una dintre cele mai importante condiții puse de UEFA pentru a juca meciul în Anglia a fost ca autorităților engleze să garanteze că delegații forului european, mass-media și alte personalități care vor fi invitate la finală vor putea intra în Anglia, fără să stea în carantină.
Conform The Times, aici au intrat în impas negocierile dintre UEFA, Guvernul Marii Britanii și FA.
Guvernul britanic ar trebui să creeze derogări de la regulile de carantină pentru a facilita participarea a mai mult de 2.000 de persoane și nu ar fi de acord cu acest lucru.

Portugalia, favorită pentru Finala Ligii Campionilor

Astfel, UEFA ia în calcul desfășurarea finalei în Portugalia. Cele două orașe favorite pentru a găzdui finala Champions League sunt Lisabona și Porto.
Totuși, discuțiile vor continua și marți pentru a se ajunge la o decizie finală.
Știrea inițială

UEFA PUNE CONDIȚII CLARE PENTRU A MUTA FINALA CHAMPIONS LEAGUE ÎN ANGLIA

Conform presei engleze, forul european nu este împotriva mutării partidei în Anglia, dar pune condiții clare pentru a accepta acest lucru. Prima este legată de stadion, Wembley fiind singura arenă acceptată de cei de la UEFA. Acest lucru ar da însă peste cap planurile Federației Engleze, deoarece în week-end-ul respectiv este programată finala play-off-ului de promovare în Premier League.
Englezii țin foarte mult la tradiții, iar finala play-off-ului din Championship este de obicei un meci extrem de așteptat în Anglia. Totuși, acesta este un caz special și e foarte probabil ca părțile impicate să ajungă la un consens în cele din urmă.
De asemenea, cei de la UEFA le-au cerut autorităților engleze garanții că delegații forului european, mass-media și alte personalități care vor fi invitate la finală vor putea intra în Anglia, fără să stea în carantină.
În fine, ultima dorință a celor de la UEFA este legată de numărul de spectatori. Englezii trebuie să ofere garanția că cel puțin 25% din capacitatea stadionului Wembley va fi populată. Asta ar însema că 22.500 de spectatori vor putea asista la marele meci. Cifra nu ar trebui să fie o problemă pentru organizatori, deoarece este echivalentă cu cea pe care autoritățile au aprobat-o deja pentru meciurile de la EURO 2020.
Liga Campionilor UEFA
LIVETEXT Champions League | Au început cele mai tari dueluri de azi! Victorii pentru Zagreb și BVB
06/09/2022 LA 07:22
Liga Campionilor UEFA
Reacția lui Dan Petrescu după tragerea la sorți a duelurilor din primul tur preliminar al UCL
14/06/2022 LA 14:23