Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, devastat după eliminarea din Champions League! "Fotbalul e imprevizibil"

Bianca Dumitru

Publicat 05/05/2022 la 07:25 GMT+3

Manchester City a fost eliminată în semifinalele Champions League, fiind învinsă cu scorul general de 6-5 de Real Madrid. La finalul partidei, Pep Guardiola s-a arătat extrem de afectat de rezultat, exprimându-și dezamăgirea.

Pep Guardiola kann auch in seinem fünften Jahr b ei ManCity die Champions League nicht gewinnen

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Champions League, învingând-o pe Santiago Bernabeu pe Manchester City cu 3-1, după prelungiri, scor general 6-5. "Galacticii" vor juca astfel a 17-a finală europeană din istoria clubului, urmând a o înfrunta pe Liverpool, pe 28 mai, la Paris, într-o reeditare a finalei de la Kiev.
La finalul meciului, Pep Guardiola s-a arătat extrem de afectat. Antrenorul lui City a încercat să explice de ce jucătorii săi nu au reușit să le pună mai multe probleme celor de la Real Madrid în ultimele minute de joc.
În plus, tehnicianul a amintit de o altă înfrângere dureroasă suferită în Champions League și a punctat că acum echipa sa va trebui să se concentreze pe ultimele partide din campionat, unde luptă pentru un nou titlu cu Liverpool.
"Am suferit și alte înfrângeri grele în Champions League, ca atunci când Chelsea a învins Barcelona. Acum am fost foarte aproape, dar nu am reușit. În prima repriză nu am fost suficienți de buni, însă nu am suferit prea mult. După ce am marcat golul, am jucat mai bine. Am găsit ritmul necesar, iar jucătorii se simțeau bine, dar nu am reușit să controlăm meciul până la final.
Trebuie să ne ridicăm și să mergem înainte, lucrurile astea se întâmplă în sport. Am fost atât de aproape de a reuși... Dar aici e vorba de goluri și ei au marcat unul în plus. Nu e ca și cum Real, în ultimele 10 minute, a atacat în valuri și am suferit. Nu a fost așa.
Dar au adus în careu mulți jucători, au venit cu Militao, Rodrygo, Vinicius, Benzema, au trimis centrări și au marcat de două ori. Mai puțin în final, noi am fost geniali. La sfârșit nu am jucat la cel mai înalt nivel al nostru, dar e normal, a fost o semifinală, iar jucătorii au simțit presiunea.
Fotbalul este imprevizibil și trebuie să acceptăm asta. Acum trebuie să digerăm rezultatul și să ne revenim. Mai avem patru meciuri de jucat", a declarat Pep Guardiola, citat de Marca.
Citește și:

CARLO ANCELOTTI: "ACEASTA ESTE MĂREȚIA LUI REAL MADRID"

La polul opus, după meci, Carlo Ancelotti a declarat că măreția lui Real Madrid a contribuit enorm la revenirea fantastică. Italianul a explicat și ce videoclip motivațional le-a pus jucătorilor înainte de meci.
"Aceasta este măreția lui Real Madrid. Este un club care nu îți permite să cobori brațele când pare că totul s-a terminat. Îți dă putere să continui, să continui și să crezi... Și asta am făcut! Am jucat un meci împotriva unui rival foarte puternic, competitiv... Când totul părea că s-a terminat, am căutat ultimul strop de energie care să revenim.
Dacă egalezi un joc în ultimele minute ai un avantaj psihologic în prelungiri. Intri în alta dinamica. În prima repriză ne-am descurcat bine. Ne-a lipsit luciditatea între linii și am abuzat de pasele lungi. Am jucat niște optimi, niște sferturi și niște semifinale foarte grele, împotriva a trei echipe capabile să câștige Champions League.
A fost un succes. Videoclipul motivațional pe care l-au văzut jucătorii înainte de meci a fost cu toate revenirile pe care le-am făcut în acest sezon și s-a încheiat cu 'Ne-a mai rămas una'... pe care am obținut-o", a declarat Ancelotti.
Finala Champions League dintre Liverpool și Real Madrid va avea loc pe 28 mai, la Paris, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo