Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Dan Petrescu după tragerea la sorți a duelurilor din primul tur preliminar al Champions League

Bianca Dumitru

Publicat 14/06/2022 la 17:23 GMT+3

CFR Cluj și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Champions League. Campioana României va da peste FC Pyunik, campioana Armeniei. Dan Petrescu a comentat rezultatul tragerii la sorți.

petrescu

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj își va începe aventura în noul sezon al cupelor europene în Armenia, contra celor de la FC Pyunik Yerevan, în primul tur preliminar al UEFA Champions League. Partida tur va avea loc în Armenia, pe 5 sau 6 iulie, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, la Cluj.
După tragerea la sorți de la Nyon, Dan Petrescu a comentat rezultatul tragerii la sorți. Antrenorul campioanei României a vorbit despre șansele echipei sale de a merge mai departe în Champions League.
Tehnicianul a dezvăluit și că își dorește ca CFR Cluj să aibă un parcurs ca al celor de la Sheriff Tiraspol, care au ajuns sezonul trecut în grupele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, unde a reușit chiar să o învingă pe Real Madrid.
"E clar că aici mereu e presiunea foarte mare pentru că cel mai important e bugetul clubului. Și pentru a aduce o liniște și o balanță, avem nevoie să trecem de câteva tururi în Champions League. Dacă, Doamne ajută, suntem inspirați, puternici și ajungem cât mai sus, să încercăm să ajungem în grupele pe care și le dorește patronul de când a venit.
Poți să ai și 100 de milioane buget, asta nu înseamnă că îți asigură calificările. Nu uitați că an de an, în preliminariile astea, se joacă 4 tururi, și pe acolo se află Dinamo Zagreb, Steaua Roșie, Ludogorets, Celtic, multe echipe cu bugete imense care nu reușesc să ajungă în grupe.
A ajuns, în schimb, Sheriff Tiraspol, iar noi cam așa vrem să fim. Pentru că, dacă n-ar fi fost exemplul ăsta, ai fi spus 'Bă, e greu'. Dar dacă Sheriff a reușit cu un buget care nu cred că era mai mare de 20 de milioane... Și noi avem bugetul aproape ca Sheriff.
Trebuie să încercăm, dar să fim realiști. Mie nu îmi place când așteptările sunt mari, mie îmi place când există balanță și echilibru. Dacă avem așteptări mari, deziluzia e și mai mare. Trebuie să fim conștienți de ce bani avem, de ce jucători avem și să încercăm să facem cât mai mult. Asta eu o voi face 100%", a declarat Dan Petrescu pentru Antena Sport.
Citește și:

CINE ESTE ADVERSARA CFR-ULUI, FC PYUNIK YEREVAN

FC Pyunik Yerevan este campioana sezonului trecut din Armenia, câștigând primul său titlu după o pauză de 7 ani. Înființată în 1992, echipa este cea mai titrată formație din Armenia, cu 15 titluri și 8 Cupe în palmares.
Valoarea lotului campioanei din Armenia este cotat la 5,96 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com, mult sub cel al campioanei României. Lotul celor de la CFR Cluj este cotat la 31,98 milioane de euro.
În ceea ce privește cei mai bine cotați jucători, FC Pyunik are cinci jucători care sunt cotați la suma de 300.000 de euro: Nikita Baranov (fundaș central), Anton Bratkov (fundaș central), Alexander Gonzalez (fundaș dreapta), Renzo Zambrano (mijlocaș) și Jose Caraballo (mijlocaș). De partea cealaltă, cel mai bine cotat jucător este Andrei Burcă (4 milioane de euro).
FC Pyunik Yerevan evoluează pe Republican Stadium, arenă de 14.986 de locuri, pe care evoluează și naționala Armeniei.
Campioana sezonului trecut nu a evoluat niciodată în grupele cupelor europene, participând ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, atunci când a fost învinsă la general cu scorul de 6-0 de Molde.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo