Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șeful lui Real Madrid a uitat deja de Mbappe! Ce a spus Florentino Perez după victoria din finala Champions League

Bianca Dumitru

Publicat 29/05/2022 la 13:08 GMT+3

Real Madrid a cucerit trofeul Champions League, învingând-o pe Liverpool cu scorul de 1-0. După meciul de la Paris, președintele campioanei din Spania a vorbit despre transferul ratat al lui Kylian Mbappe, spunând că nu-l mai interesează situația francezului căruia îi va găsi un înlocuitor.

Florentino Perez avec Carlo Ancelotti après la victoire en Ligue des champions du Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a câștigat cu scorul de 1-0 meciul din finala Champions League, contra lui Liverpool. Singurul gol al partidei disputate la Paris a fost marcat de Vinicius Jr., în minutul 59, după o primă repriză în care Liverpool a fost echipa care a avut inițiativa și a controlat jocul.
În ciuda încercării disperate a jucătorilor lui Jurgen Klopp de a restabili egalitatea, Real Madrid a reușit, cu Thibaut Courtois în prim-plan, să se opună ofensivei "cormoranilor" și și-a adjudecat al 14-lea trofeu Champions League din istorie.
După meciul de pe Stade de France, președintele "galacticilor" s-a arătat foarte încântat de performanța echipei sale și a vorbit și despre ratarea transferului lui Kylian Mbappe, care a decis să-și prelungească înțelegerea cu PSG, deși a fost la un pas de Real Madrid.
Florentino Perez a dat de înțeles că atacantul francez este deja uitat pe Santiago Bernabeu, oficialii clubului blanco având deja alte ținte pentru perioada de mercato din această vară.
"Real Madrid va continua să lucreze mereu pentru a avea cei mai buni jucători, dar astăzi Mbappe este deja uitat. Nu s-a întâmplat nimic, Real Madrid a avut un sezon perfect și aceasta este o problemă uitată.
Transferul lui Mbappe la Real Madrid a fost o posibilitate, dar el a ales în cele din urmă și e decizia lui. Real Madrid rămâne Real Madrid, Mbappe rămâne Mbappe și PSG rămâne PSG. Nimic nu s-a schimbat din cauza deciziei lui", a spus Florentino Perez, citat de As.com.
Citește și:

Suma uriașă de bani câștigată de Real Madrid în acest sezon de Champions League

În total, după acest sezon de Champions League, campioana Spaniei a avut un câștig brut de 119,8 milioane de euro, din care vor rămâne cu circa 116,1 milioane de euro după ce UEFA va aplica o taxă pentru pierderile cauzate de pandemie, care este în vigoare până în sezonul 2023/24. Real Madrid va mai încasa și 16,8 milioane de euro pentru drepturile de televizare.
Cele 116 milioane de euro adjudecate de Real Madrid provin din: participarea la faza grupelor (peste 15,6 milioane de euro), câștigarea a 5 meciuri în faza grupelor (15,07 milioane de euro), calificarea în optimi (9,6 milioane de euro), accederea în sferturile de finală (10,6 milioane de euro), prezența în semifinale (12,5 milioane de euro), calificarea în finală (15,5 milioane de euro), cucerirea trofeului (4,5 milioane de euro) și ocuparea primului loc în clasamentul istoric al UEFA (36,4 milioane de euro).
Real Madrid va mai încasa alte 3,5 milioane de euro pentru prezența în Supercupa Europei, la care se mai poate adăuga un milion, în cazul în care "galacticii" se vor impune, pe 10 august, în fața celor de la Eintracht Frankfurt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo