Spaniolul are din nou de așteptat pentru a cuceri al treilea trofeu Champions League din carieră. Echipa lui Tuchel îl ține și în acest an departe de trofeul suprem la nivel de cluburi.
Dar înfrângerea în finala Champions League nu e întâmplătoare. Este pentru a 3-a oară în ultimele 2 luni în care Chelsea câștigă împotriva lui Pep Guardiola.

Manchester City, regina Angliei, dar fără Champions League

Liga Campionilor UEFA
Al-Khelaifi continuă războiul cu Real Madrid."Mi se pare ciudat că celebrează Champions League"
24/09/2022 LA 17:46
Manchester City a dominat fotbalul englez de la venirea lui Pep Guardiola. În 5 sezoane, spaniolul a câștigat pe banca lui City de 3 ori Premier League, de 4 ori Carabao Cup, o dată FA Cup și de 2 ori Community Shields.
Sâmbătă seara, Manchester City a avut ocazia să câștige singurul trofeu care îi mai lipsea.
"Am concurat incredibil de bine, am fost prima dată aici. Trebuie să ne pregătim să revenim într-o zi", a spus Guardiola după finala pierdută.

Gestul lui Pep Guardiola

Spre deosebire de echipa pe care o antrenează, spaniolul a câștigat de 2 ori Champions League și a fost de câteva ori aproape de finală. Guardiola știe ce înseamnă să ajungi într-o finală de Liga Campionilor și probabil de aceea a sărutat medalia după ce i-a fost pusă la gât.
Spre deosebire de el, mulți dintre jucătorii lui City au dat-o jos imediat de la gât, iar tânărul Phil Foden nici măcar acest lucru nu l-a făcut. El a primit medalia în mână.

Investiții uriașe la Chelsea

După câteva sezoane în care s-a oprit în sferturi, Manchester City a făcut pasul în față și a ajuns în finala competiției. Dar nu a fost de ajuns. Golul lui Havertz a lăsat-o pe City fără trofeul Champions League în palamares.
City a intrat pe lista celor 20 de cluburi care au jucat măcar o dată finala, dar nu a câștigat niciodată. Clasamentul e condus de Atletico cu 3 finale.
În cele 5 sezoane cu Guardiola pe bancă, conducerea clubului a cumpărat toți jucătorii doriți de spanioli.
Manchester City a cumpărat fotbaliști în valoarea de 938 de milioane de euro și a vândut de doar 315, ceea ce înseamnă o investiție de 623 de milioane de euro, care le-a adus un total de 10 trofee până acum. Nu e deloc puțin, dar visul cel mare rămâne Champions League.
Liga Campionilor UEFA
LIVETEXT Champions League | Au început cele mai tari dueluri de azi! Victorii pentru Zagreb și BVB
06/09/2022 LA 07:22
Liga Campionilor UEFA
Reacția lui Dan Petrescu după tragerea la sorți a duelurilor din primul tur preliminar al UCL
14/06/2022 LA 14:23