UEFA a pus bazele unui proiect revoluționar pentru cea mai râvnită competiție din Europa, iar modificările gândite de reprezentanții UEFA ar putea fi implementate începând cu ediția din 2024-2025, transmite Daily Telegraph. Mai exact, forul continental a pus la cale să mărească numărul echipelor din grupele UCL, de la 32 la 36 de echipe.
În plus, reprezentanții UEFA au pregătit două variante pe care ar urma să le prezinte: șase grupe de câte șase sau fiecare să joace cu zece adversari diferiți. Toate aceste modificări au fost gândite de forul continental tocmai pentru a elimina o posibilă competiție paralelă și de a face cluburile să se lupte și mai mult pentru a evolua în cea mai importantă competiție între cluburi.

Numărul echipelor din grupele UEFA Champions League va crește

Liga Campionilor UEFA
Noi imagini incredibile din vestiarul lui Juventus! Cum a fost surprins Ronaldo după meciul cu Porto
27/11/2021 LA 17:29
Potrivit aceleiași surse, oficialii UEFA au pregătit două variante. Prima variantă constă în împărțirea celor 36 de cluburi în șase grupe de câte șase (în loc de opt serii de câte patru, cum este în prezent), toate având de jucat 10 partide (cinci acasă, cinci în deplasare). A doua variantă pregătită ar fi ca fiecare club să dispute zece meciuri cu zece adversari diferiți.
Adversarii vor fi stabiliți în urma unei trageri la sorți care implică mai mulți capi de serie și outsideri, o variantă bazată pe "sistemul elvețian" folosit în șah. Asta presupune că echipele nu vor fi eliminate direct și sunt împerecheate la fiecare rundă. Numărul de etape este stabilit de la început și câștigă cel care adună cele mai multe puncte.Această a doua variantă este totuși cea care atrage mai mult, fiind cea mai bună variantă pentru televiziuni. Decizia finală însă va fi luată în 2021.
Liga Campionilor UEFA
"O noapte minunată! Am fost geniali!" Guardiola, extrem de fericit după victoria cu PSG
24/11/2021 LA 23:03
Liga Campionilor UEFA
Sergio Ramos, convocat în premieră în lotul lui PSG! Fundașul ar putea debuta împotriva lui City
23/11/2021 LA 11:27