UEFA a pus bazele unui proiect revoluționar pentru cea mai râvnită competiție din Europa, iar modificările gândite de reprezentanții UEFA ar putea fi implementate începând cu ediția din 2024-2025, transmite Daily Telegraph. Mai exact, forul continental a pus la cale să mărească numărul echipelor din grupele UCL, de la 32 la 36 de echipe.
În plus, reprezentanții UEFA au pregătit două variante pe care ar urma să le prezinte: șase grupe de câte șase sau fiecare să joace cu zece adversari diferiți. Toate aceste modificări au fost gândite de forul continental tocmai pentru a elimina o posibilă competiție paralelă și de a face cluburile să se lupte și mai mult pentru a evolua în cea mai importantă competiție între cluburi.

Numărul echipelor din grupele UEFA Champions League va crește

Liga Campionilor UEFA
Supercomputerul care a prezis favoritele la câștigarea Champions League, dar și ale top 5 campionate
01/11/2022 LA 18:50
Potrivit aceleiași surse, oficialii UEFA au pregătit două variante. Prima variantă constă în împărțirea celor 36 de cluburi în șase grupe de câte șase (în loc de opt serii de câte patru, cum este în prezent), toate având de jucat 10 partide (cinci acasă, cinci în deplasare). A doua variantă pregătită ar fi ca fiecare club să dispute zece meciuri cu zece adversari diferiți.
Adversarii vor fi stabiliți în urma unei trageri la sorți care implică mai mulți capi de serie și outsideri, o variantă bazată pe "sistemul elvețian" folosit în șah. Asta presupune că echipele nu vor fi eliminate direct și sunt împerecheate la fiecare rundă. Numărul de etape este stabilit de la început și câștigă cel care adună cele mai multe puncte.Această a doua variantă este totuși cea care atrage mai mult, fiind cea mai bună variantă pentru televiziuni. Decizia finală însă va fi luată în 2021.
Liga Campionilor UEFA
Al-Khelaifi continuă războiul cu Real Madrid."Mi se pare ciudat că celebrează Champions League"
24/09/2022 LA 17:46
Liga Campionilor UEFA
LIVETEXT Champions League | Au început cele mai tari dueluri de azi! Victorii pentru Zagreb și BVB
06/09/2022 LA 07:22