Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uriașul Mark Clattenburg, uluit de clasa lui Istvan Kovacs! Concluzia dată după prestația din semifinala UCL

Bianca Dumitru

Publicat 27/04/2022 la 10:33 GMT+3

Istvan Kovacs a avut o prestație de clasă mondială în partida de poveste dintre Manchester City și Real Madrid, încheiată cu scorul de 4-3. Românul a fost lăudat după meci de foștii arbitri Mark Clattenburg și Eduardo Iturralde Gonzalez.

Istvan Kovacs în Manchester City - Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre Manchester City și Real Madrid, din manșa tur a semifinalelor Champions League, a fost arbitrată de Istvan Kovacs, care a avut o prestație impecabilă. Românul a lăsat jocul liber, ceea ce a dus la fluidizarea duelului, și a luat decizii excelente. Printre ele, se remarcă avantajul lăsat senzațional la golul lui Bernardo Silva și penalty-ul văzut la Aymeric Laporte.
Ca urmare a evoluției sale de clasă mondială, Istvan Kovacs a fost lăudat de mai multe voci importante ale fotbalului mondial. Foștii arbitri Mark Clattenburg și Eduardo Iturralde Gonzalez s-au arătat impresionați de modul în care românul a condus partida.
Într-o analiză publicată pe site-ul Daily Mail cu titlul "Superb avantaj", englezul a mărturisit că nu a mai văzut de multă vreme un arbitru care să ia decizii atât de bune cum a făcut-o Istvan Kovacs pe Etihad.
"Aceasta a fost o dovadă de arbitraj extraordinar la Istvan Kovacs. Zincenko a fost împiedicat clar și ar fi fost atât de ușor pentru Kovacs să dea lovitură liberă. Dar a așteptat și acțiunea s-a încheiat cu fantasticul gol al lui Bernardo Silva.
Pregătirea fizică a lui Kovacs și luarea hotărârilor au fost cele mai bune văzute de mine de mult timp la un arbitru.
Anterior, Pep Guardiola primise un cartonaș galben, reacționând rău și urlând la oficial. El ar fi trebuit să-i mulțumească după reușita lui Silva", a notat Mark Clattenburg.
Citește și:

"Kovacs a făcut o partidă excelentă!"

La rândul său, Eduardo Iturralde Gonzalez a analizat prestația lui Istvan Kovacs pentru publicația As. Într-un material intitulat "Excelent arbitrajul lui Kovacs", fostul arbitru spaniol l-a lăudat pe centralul român, explicând și de ce l-au delegat cei de la UEFA pe Kovacs la această partidă din semifinalele Champions League.
"La golul de 4-2, unii jucători ai Madridului s-au oprit la avantajul lui Kovacs după faultul lui Kroos la Zincenko. La acest nivel, fotbalistul se oprește doar când aude fluierul arbitrului, nu când crede că acesta va fluiera.
Fundașul a atins mingea cu capul, apoi a ținut brațul sus și a lovit-o cu mâna. Kovacs a considerat că nu a fost o degajare cu capul, ci o acțiune forțată cu brațul ridicat într-o poziție deloc naturală. De aceea a decis lovitură de pedeapsă.
Mi-a atras atenția această delegare. Românul nu era în cărți pentru semifinale, dar venea după meciuri bune, UEFA a avut încredere în el și a făcut o partidă excelentă. Trebuia să dea avantaj la 4-2, iar penalty-ul trebuia să-l fluiere", a declarat Eduardo Iturralde Gonzalez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo