Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A produs minunea cu Real Madrid, dar în Liga 1 "ar fi în play-out"! Mihai Stoichiță, despre Sheriff Tiraspol

Irina Aldea

Actualizat 29/09/2021 la 16:47 GMT+3

Real Madrid a fost învinsă surprinzător acasă de Sheriff Tiraspol, în cel de-al 2-lea meci al acestui sezon de Champions League. Moldovenii au exultat după duelul de aseară, însă fostul lor antrenor, Mihai Stoichiță, e de părere că echipa aceasta ar fi în play-out în campionatul din România.

Sheriff Tiraspol - Mihai Stoichiță

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / Cum se simte în Moldova succesul lui Sheriff Tiraspol în fața Realului. Jurnaliștilor moldoveni nu le vine să creadă, dar spun că în Moldova sunt 2 tabere în urma meciului de aseară din UCL. Jurnalistul Alex Macovei ne-a vorbit despre duelul de marți seară de pe terenul lui Real Madrid.
picture

Cum se simte în Moldova succesul lui Sheriff Tiraspol în fața Realului

Într-o seară în care toți ochii au fost îndreptați înspre Paris, la meciul PSG - Manchester City, Sheriff Tiraspol a reușit prima mare surpriză în această ediție de Champions League, reușind să câștige la Madrid, împotriva Realului, cu 2-1. Yakhshiboev a deschis scorul în minutul 25, iar gruparea din Transnistria și-apăstrat avantajul până la pauză.
Eforturile ofensive ale Realului au fost răsplătite în minutul 65, când Benzema a egalat dintr-un penalty scos de Vinicius. Madrilenii au continuat să atace, dar nimic nu s-a concretizat. În minutul 90, luxemburghezul Sebastien Thill a trimis șutul carierei și l-a învins pe Courtois cu un voleu superb de la marginea careului, care s-a oprit în vinclu.

Mihai Stoichiță nu are încredere că Sheriff Tiraspol ar face performanță în Liga 1

Mihai Stoichiţă, fostul antrenor al lui Sheriff Tiraspol în 2001-2002 şi 2012-2013, a vorbit despre cea mai mare performanţă reuşită de gruparea din Republica Moldova, însă nu le dă nicio șansă în campionatul din România și spune chiar că moldovenii ar fi în play-out-ul Ligii 1.
"Una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului. Lasă că sunt în Liga Campionilor, care e şi asta o mare surpriză. Să baţi Şahtior şi Real… Se pare că ăsta e anul lor de graţie! Era greu să te gândeşti că pot bate Realul la Madrid. Investiţiile de acolo justifică totul. Unde-s bani e şi performanţă. Ei îmbină creşterea de jucători de la academie cu aducerea de jucători buni. Tot timpul au avut fotbalişti care au făcut carieră în campionatul Rusiei.
Cel care investeşte acolo are o avere fabuloasă. Îşi permite într-o ţară mică. Este o provincie a Moldovei. Nu poate fi comparat cu fotbalul românesc. Dacă Sheriff ar juca la noi, nu ar câştiga campionatul. Poate în play-out ar fi. Este o conjunctură că au ajuns acolo. Au avut şi şansă, dar e momentul lor, unul fericit. Nu ştiu dacă va ţine foarte mult!", a spus Mihai Stoichiţă pentru as.ro.
Sheriff a transferat în ultimii 5 ani 115 jucători (!), totul părând o loterie pentru conducători. S-a întâmplat să le iasă, dar o astfel de strategie nu pare a fi desprinsă din fotbalul profesionist. Mai mult, moldovenii care uimesc lumea fotbalului în 2021 au plătit 300.000 de euro pe toți jucătorii din primul 11.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo