AC Milan rămâne fără puncte după două etape la revenirea în UEFA Champions League. Marți seară, pe San Siro, echipa lui Stefano Pioli a pierdut în fața campioanei din La Liga, Atletico Madrid, scor 1-2.
Milanezii au deschis scorul prin Rafael Leao în minutul 20, dar au scăpat victoria printre degete în ultimele minute ale partidei. În minutul 29, Franck Kessie a primit cel de-al doilea cartonaș galben, contestat de tabăra rossonerilor.
În minutul 84, Antoine Griezmann a restabilit egalitatea, în timp ce Luis Suarez a obținut cele trei puncte după ce a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 90+7. Echipa lui Pioli a contestat decizia lui Cuneyt Cakir de a acorda penalty, după ce reluările au arătat că jucătorul lui Atletico Madrid, Lemar, a atins primul balonul cu mâna, înainte ca acesta să fie atins și de Kalulu de la Milan.
Liga Campionilor UEFA
Doi fani ai lui Liverpool, prezenți pe Hillsborough, s-au sinucis după finala Ligii, cu Real Madrid
29/09/2022 LA 09:47

AC Milan, gata să îi facă memoriu arbitrului Cakir

Cunoscut drept unul dintre cei mai experimentați arbitri din Europa, Cuneyt Cakir i-a enervat pe milanezi cu deciziile sale. Aceștia consideră că turcul este vinovat pentru înfrângerea suferită în minutul 90+7 și, potrivit Gazzetta dello Sport, sunt hotărâți să înainteze un memoriu la UEFA împotriva acestuia.
https://i.eurosport.com/2021/09/29/3228508.jpg
Fostul arbitru italian Gianluca Paparesta a vorbit la TMW Radio despre greșeala arbitrului turc, neînțelegând cum a fost posibil să se facă o asemenea greșeală, în condițiile în care fotbalul european de cel mai înalt nivel are parte de arbitraj video și se așteaptă ca UEFA să ia măsuri împotriva lui Cakir.
"Aștept o explicație pentru greșelile de arbitraj, pentru că arbitri comunică între ei și ar trebui să fie eliminate aceste probleme. Încă suntem în urmă. Nu înțeleg motivele pentru care arbitrul turc nu s-a dus să verifice faza. Când dai un asemenea penalty, care poate decide partida, arbitrajul video trebuie să se asigure că nu există vreun dubiu. Se poate vedea foarte clar că Lemar atinge mingea înaintea lui Kalulu, o atingere voluntară prin care își așază mingea. Arbitrul trebuia să intervină și să nu valideze lovitura de la 11 metri. Este un rezultat care o poate costa pe AC Milan calificarea", a spus fostul arbitru italian.
Gazzetta dello Sport scrie că Cakir riscă să fie suspendat după prestația de marți seară de pe San Siro și cel mai probabil nu va mai arbitra în viitor meciuri ale celor de la AC Milan.
În acest moment, AC Milan se află într-o situație dificilă în UEFA Champions League. După primele două etape, echipa lui Stefano Pioli se află pe locul patru în Grupa B, cu 0 puncte, iar următoarele două partide contra celor de la FC Porto sunt decisive pentru a mai putea spera la primăvara europeană din Champions League.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Liga Campionilor UEFA
Șeful poliției din Paris recunoaște că gestionarea finalei UEFA Champions League a fost un eșec
09/06/2022 LA 14:24
Liga Campionilor UEFA
UEFA și-a cerut scuze pentru haosul de la finala Champions League de la Paris
04/06/2022 LA 05:28