După gafele care au avut loc la Nyon, la prima tragere la sorți pentru optimile de finală ale UEFA Champions League, a doua tragere a stabilit, în cele din urmă, cele 8 duble manșe care vor avea loc anul viitor. Printre acestea se numără și Atletico Madrid care, după ce picase inițial cu Bayern Munchen, va juca împotriva echipei lui Ralf Rangnick, Manchester United.
Atletico Madrid s-a calificat în optimile de finală dintr-o grupă din care au mai făcut parte Liverpool, FC Porto și AC Milan. Dacă primul loc a fost adjudecat de "cormorani" încă din etapa a patra, Atletico s-a luptat până în ultima etapă cu Porto și Milan pentru calificarea în primăvara europeană. În cele din urmă, după o înfrângere pe teren propriu în fața lui Milan, echipa lui Diego Simeone s-a impus pe terenul lui Porto pentru a obține calificarea, scor 3-0.
De cealaltă parte, Manchester United a început cu stângul campania acestui sezon european, cu o înfrângere pe terenul lui Young Boys Berna. Echipa antrenată la vremea respectivă de Ole Gunnar Solskjaer nu a impresionat nici în meciurile următoare, dar a reușit să întoarcă partidele cu Villarreal și Atalanta, grație reușitelor salvatoare ale lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a marcat 6 goluri în 5 partide din UEFA Champions League în faza grupelor, dintr-un total de 11 goluri marcate de Manchester United.
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo sau Messi? Cine a contribuit la cele mai multe goluri în istoria Champions League?
14/12/2021 LA 15:21

Cristiano Ronaldo, 25 de goluri împotriva lui Atletico Madrid

Dubla din optimile de finală dintre Atletico Madrid și Manchester United este interesantă și din prisma istoriei dintre Cristiano Ronaldo și echipa lui Diego Simeone. Portughezul a jucat de 35 de ori împotriva lui Atletico și a reușit să înscrie nu mai puțin de 25 de goluri.
Pe lângă întâlnirile din întrecerile interne, de pe vremea când evolua la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost un adevărat coșmar pentru Atletico și în UEFA Champions League. Acesta a marcat în finala din 2014 de la Lisabona, dar a și transformat lovitura de departajare decisivă de la Milano, din 2016.
https://i.eurosport.com/2019/03/12/2542463.jpg
De asemenea, tot în fazele eliminatorii, acesta a reușit două hattrick-uri, unul pentru Real Madrid, în sezonul 2016/17 și unul pentru Juventus, în sezonul 2018/19, atunci când a întors de unul singur dubla, după ce Atletico câștigase cu 2-0 pe Wanda Metropolitano.
În campionat, cele două echipe nu trec prin perioade foarte bune, mai ales Manchester United, care a și luat măsuri și l-a înlocuit pe Ole Gunnar Solskjaer cu Ralf Rangnick. Chiar și în aceste condiții, mai sunt două luni până la partida tur a dublei, dar un lucru este cert. Cristiano Ronaldo va fi în centrul atenției în cele două partide contra lui Atletico.
https://i.eurosport.com/2021/12/12/3270818.jpg
Liga Campionilor UEFA
John Terry a indicat cine este principala amenințare în Champions League pentru Top 3 din Anglia
14/12/2021 LA 13:30
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid "a luat foc" după a doua tragere la sorți a optimilor Champions League: "E regretabil!"
13/12/2021 LA 17:21