Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benzema "rupe" tot! A fost fabulos cu PSG și i-a depășit pe legendarii Di Stefano și Raul

Andrei Nicolae

Actualizat 10/03/2022 la 00:31 GMT+2

Real Madrid a fost dusă de Karim Benzema în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce atacantul francez a realizat un hattrick în manșa retur cu PSG (3-1).

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Karim Benzema a reușit un hattrick în 17 minute în returul Real Madrid – PSG (3-1) și a bătut practic cele două goluri ale lui Kylian Mbappe tur / retur. În tur, vicecampioana Franței a câștigat cu 1-0. Atacantul de la Paris a făcut la rândul lui un joc bun pe Bernabeu. Cel care foarte probabil va deveni colegul lui Benzema la Real din vară a avut și două goluri anulate pe motiv de offside.
Fenomenul "dublei" Real – PSG a fost fără doar și poate nr. 9 din tabăra spaniolilor. La meciul lui cu nr. 500 pentru Madrid din postura de titular, Benzema a mai scris o pagină de istorie din cariera lui impresionantă cu Los Blancos.

Karim Benzema l-a depășit pe legendarul Alfredo di Stefano la numărul de goluri pentru Real

După ce a înscris al treilea gol cu PSG, care a însemnat și reușita calificării, atacantul francez tocmai a depășit cea mai mare legendă din istoria clubului, pe Alfredo di Stefano, a remarcat Marca. Karim a ajuns la 309 goluri pentru Real, în timp ce di Stefano s-a oprit la 308 goluri.
De asemenea, Benzema l-a depășit și pe Raul la numărul de goluri înscrise pentru Madrid în Liga Campionilor (66).
Cu hattrick-ul contra echipei PSG, Benzema a ajuns la 8 goluri în acest sezon al Ligii Campionilor. El și-a bătut precedentul record, de 7 goluri într-un an competițional, stabilit în 2011/12. Cu tot cu golurile de pe plan intern, atacantul a ajuns la 30 de reușite în acest sezon. Cea mai bună stagiune a fost tot 2011/12, cu 32 de goluri. Karim are însă toate șansele să "rupă" tot în acest sezon.
Tot la recorduri doborâte merită remarcată și statistica prezentată de Opta Joe.
La 34 de ani și 80 de zile, Karim Benzema a devenit cel mai vârstnic jucător care a realizat un hattrick în Liga Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo