Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bonucci a menționat ce lecție trebuie să învețe Juventus, după ce a fost surclasată de Chelsea

Nicu Savin

Actualizat 24/11/2021 la 01:05 GMT+2

Chelsea a demolat-o pe Juventus, scor 4-0, iar campioana Europei și-a asigurat în mare măsură câștigarea Grupei H din Champions League. La finalul partidei de pe Stamford Bridge, Leonardo Bonucci a fost extrem de realist, menționând că torinezii pot să învețe foarte multe din acest eșec.

Leonardo Bonucci, Paulo Dybala și Matthijs de Ligt (Juventus)

Credit imagine: Eurosport

Chelsea și Juventus erau deja calificate în optimile Champions League înaintea ultimelor două runde, dar locul 1 în grupă era o miză suficientă pentru a avea parte de un duel de clasă între cele două echipe.
Din păcate pentrru fanii neutri numai Chelsea s-a ridicat la nivelul unui asemenea meci, Juventus fiind depășită clar la toate capitolele. S-a terminat 4-0 pentru echipa lui Tuchel, golurile find marcate de Trevor Chalobah, Reece James, Callum Hudson-Odoi și Timo Werner.
Citește și:

Bonucci: "La astfel de meciuri trebuie să fii 100% fizic și psihic în orice moment"

După un astfel de meci nu sunt foarte multe de spus din partea înfrânților, dar Leonardo Bonucci și-a respectat statutul de lider al lui Juventus și a ieșit în față, menționând că echipa sa nu are decât de învățat din meciul de pe Stamford Bridge. Bonucci este de părere că împotriva unei echipe precum Chelsea nu ai voie să slăbești ritmul în niciun moment, lucru pe care Juventus l-a făcut în partida de la Londra.
"Este o înfrângere grea, cu siguranță, trebuie să învățăm lecția că împotriva acestor echipe trebuie să mergi mereu cu 1.000 km/h, pentru că în momentul în care încetinești, ele te pedepsesc. Nu ai voie să-ți pierzi concentrarea și să scazi intenistatea nici măcar pentru o clipă.
Am primit primul gol dintr-un corner, s-ar fi putut da și henț. Dar fi trebuit să o controlăm mai bine jocul în a doua repriză, pentru că ne-au creat atât de multe probleme. În Premier League sunt în fiecare an 7-8 echipe care luptă pentru titlu și multe care vor să meargă până la capăt și în Champions League. Trebuie să învățăm ce sste de învățat și să mergem înainte. La astfel de meciuri trebuie să fii 100% fizic și psihic în orice moment, pentru că alfel vei fi pedepsit.", a declara Bonucci pentru Sky Sport Italia.
În urma acestui rezultat, Chelsea a egalat-o pe Juventus în fruntea clasamentului grupei H (12 puncte), dar este lider grație rezultatelor mai bune din meciurile directe (în tur Juventus s-a impus cu 1-0). Astfel, campioana Europei este la mâna ei pentru a termina grupa pe primul loc, pentru asta având nevoie de o victorie în deplasarea cu Zenit din ultima rundă.
Prima poziție oferă teoretic un adversar mai facil în optimi, dar și oportunitatea de a juca pe teren propriu meciul retur din prima fază eliminatorie, așa că e de așteptat ca Chelsea să trateze cu mare seriozitate meciul de la Sankt Petersburg. În plus, Zenit este sigură de locul 3 și duelul cu Chelsea va fi numai unul de palmares, ceea ce le oferă un și mai mare avantaj londonezilor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo