Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"

Nicu Savin

Publicat 24/05/2022 la 12:39 GMT+3

Carlo Ancelotti a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre finala Champions League pe care Real Madrid o va juca în fața lui Liverpool. Italianul a recunoscut că, atât el personal, cât și clubul său, au multe motive de revanșă în fața "cormoranilor", dezvăluind că a trăit două "tragedii" uriașe în istoria confruntărilor sale cu echipa de pe Anfield.

CADIZ, SPAIN - MAY 15: Carlo Ancelotti, manager of Real Madrid looks on during the LaLiga Santander match between Cadiz CF and Real Madrid CF at Estadio Nuevo Mirandilla on May 15, 2022 in Cadiz, Spain. (Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Carlo Ancelotti a dus Realul până în finala Champions League, deși puțină lume îi dădea șanse la o asemenea performanță. Sâmbătă, campioana Spaniei se va duela cu Liverpool pentru cel mai important trofeu din fotbalul european, iar partida reprezintă un prilej de revanșă pentru ambele tabere.
Antrenorul Realului a susținut azi o conferință de presă în care a recunoscut că acest meci poate fi o revanșă a sa în fața grupării de pe Anfield. În 1984, pe când juca la Roma, Ancelotti a ratat finala Cupei Campionilor contra lui Liverpool din cauza unei accidentări (Liverpool s-a impus la penalty-uri, chiar pe Olimpico). În 2005, italianul se afla pe banca Milanului la acea uluitoare finală de la Istanbul, când Liverpool a revenit de la 0-3 și apoi s-a impus la penalty-uri. Italianul a catalogat acele două episoade drept tragedii pentru el, astfel că meciul de la Paris poate echilibra balanța în ceea ce privește disputele sale cu Liverpool de-a lungul vremii.
"Ne-am întâlnit de multe ori. În 1984 am fost accidentat și a fost o tragedie să pierd finala de la Roma. A fost o tragedie și în 2005. M-am răzbunat în 2007 și acum pot să o fac din nou. Liverpool este un club pe care îl respect foarte mult.Am petrecut doi ani la Liverpool, de cealaltă parte, la Everton.Anul trecut am câștigat derby-ul pe Anfield după 21 de ani.", a spus Ancelotti, citat de Marca.
Citește și:

Ancelotti a spus de ce milanezii îl susțin în finala cu Liverpool

Ancelotti a jucat 8 ani la AS Roma, dar cele mai mari succese din cariera de fotbalist le-a cunoscut la AC Milan. Astfel, italianul se identifică oarecum cu formația de pe San Siro și a recunoscut că toată suflarea "rossoneră" îl va susține în meciul cu Liverpool. Explicația e simplă: Milan are 7 trofee Champions League și Liverpool are 6, iar o victorie a echipei lui Klopp i-ar aduce pe englezi la egalitate cu italienii în ierarhia all-time a titlurilor cucerite în cea mai importantă competiție intercluburi.
"Prietenii mei milanezi își doresc să câștig, pentru ca Liverpool să nu ajungă la 7 trofee Champions League cucerite, la fel ca AC Milan", a spus Ancelotti la conferința de presă.
Meciuld e sâmbătă va fi un prilej de revanșă și pentru Liverpool, care a pierdut acum 4 ani finala în fața Realului. Pentru Salah motivele sunt și mai speciale, deoarece el a fost nevoit să părăsească repede terenul după ce a fost accidentat de Sergio Ramos în acea finală de la Kiev.
Ancelotti a admis că egipteanul are toate motivele să-și dorească o revanșă, dar a amintit că Real Madrid are una în plus, deoarece a pierdut o finală contra lui Liverpool la Paris. Se întâmpla în 1981, englezii câștigând atunci cu 1-0 pe Parc de Princes.
Așadar, combatanții finalei Champions League din acest an sunt "bântuiți" de trecut și au motive serioase să-și dorească intens o revanșă, ceea ce va face meciul dintre Real Madrid și Liverpool unul și mai interesant.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo