Carlo Ancelotti a dus Realul până în finala Champions League, deși puțină lume îi dădea șanse la o asemenea performanță. Sâmbătă, campioana Spaniei se va duela cu Liverpool pentru cel mai important trofeu din fotbalul european, iar partida reprezintă un prilej de revanșă pentru ambele tabere.
Antrenorul Realului a susținut azi o conferință de presă în care a recunoscut că acest meci poate fi o revanșă a sa în fața grupării de pe Anfield. În 1984, pe când juca la Roma, Ancelotti a ratat finala Cupei Campionilor contra lui Liverpool din cauza unei accidentări (Liverpool s-a impus la penalty-uri, chiar pe Olimpico). În 2005, italianul se afla pe banca Milanului la acea uluitoare finală de la Istanbul, când Liverpool a revenit de la 0-3 și apoi s-a impus la penalty-uri. Italianul a catalogat acele două episoade drept tragedii pentru el, astfel că meciul de la Paris poate echilibra balanța în ceea ce privește disputele sale cu Liverpool de-a lungul vremii.
"Ne-am întâlnit de multe ori. În 1984 am fost accidentat și a fost o tragedie să pierd finala de la Roma. A fost o tragedie și în 2005. M-am răzbunat în 2007 și acum pot să o fac din nou. Liverpool este un club pe care îl respect foarte mult.Am petrecut doi ani la Liverpool, de cealaltă parte, la Everton.Anul trecut am câștigat derby-ul pe Anfield după 21 de ani.", a spus Ancelotti, citat de Marca.
Liga
Transferul lui Tchouameni schimbă Real Madrid din temelii
19/06/2022 LA 07:11
Citește și:

Ancelotti a spus de ce milanezii îl susțin în finala cu Liverpool

Ancelotti a jucat 8 ani la AS Roma, dar cele mai mari succese din cariera de fotbalist le-a cunoscut la AC Milan. Astfel, italianul se identifică oarecum cu formația de pe San Siro și a recunoscut că toată suflarea "rossoneră" îl va susține în meciul cu Liverpool. Explicația e simplă: Milan are 7 trofee Champions League și Liverpool are 6, iar o victorie a echipei lui Klopp i-ar aduce pe englezi la egalitate cu italienii în ierarhia all-time a titlurilor cucerite în cea mai importantă competiție intercluburi.
"Prietenii mei milanezi își doresc să câștig, pentru ca Liverpool să nu ajungă la 7 trofee Champions League cucerite, la fel ca AC Milan", a spus Ancelotti la conferința de presă.
Meciuld e sâmbătă va fi un prilej de revanșă și pentru Liverpool, care a pierdut acum 4 ani finala în fața Realului. Pentru Salah motivele sunt și mai speciale, deoarece el a fost nevoit să părăsească repede terenul după ce a fost accidentat de Sergio Ramos în acea finală de la Kiev.
Ancelotti a admis că egipteanul are toate motivele să-și dorească o revanșă, dar a amintit că Real Madrid are una în plus, deoarece a pierdut o finală contra lui Liverpool la Paris. Se întâmpla în 1981, englezii câștigând atunci cu 1-0 pe Parc de Princes.
Așadar, combatanții finalei Champions League din acest an sunt "bântuiți" de trecut și au motive serioase să-și dorească intens o revanșă, ceea ce va face meciul dintre Real Madrid și Liverpool unul și mai interesant.
Liga
Ancelotti a decis următorii doi jucători care vor pleca de la Real! Cine va fi rezerva lui Benzema
12/06/2022 LA 15:24
Liga
Real Madrid, decizie neașteptată! E gata să vândă un titular de drept din sezonul trecut
11/06/2022 LA 14:57