Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ceferin a făcut lumină privind numărul mic de bilete acordat fanilor celor două finaliste din Champions League

Nicu Savin

Publicat 11/05/2022 la 16:32 GMT+3

Aleksander Ceferin a explicat de ce Real Madrid și Liverpool au primit doar câte 20.000 de bilete pentru fanii lor la finala Champions League.

Il presidente della UEFA Ceferin regge il trofeo più importante del calcio europeo: la Champions League

Credit imagine: Getty Images

Finala Champions League din acest sezon le va aduce față în față pe Real Madrid și Liverpool. Marele meci va avea loc pe 28 mai, pe Stade de France din Paris. Impunătoarea arenă are în jur de 75.000 de locuri, dar UEFA le-a acordat celor două finaliste doar 40.000 de bilete, câte 20.000 pentru fiecare dinre ele.
Acest lucru a creat o revoltă masivă, iar Jurgen Klopp și-a exprimat public nemulțumirea față de această situație. Aleksander Ceferin a venit însă cu explicații, afirmând că UEFA nu păstrează restul biletelor din propriu interes, ci acestea sunt destinate sponsorilor competiției.
Citește și:

Ceferin susține că UEFA este obligată să ofere bilete sponsorilor

Șeful forului european a dat de înțeles că finalistele nu au de ce să se plângă, deoarece banii pe care sponsorii din Champions League îi oferă an de an ajung în marea lor majoritate în conturile cluburilor, iar companiile care susțin competiția au tot dreptul să beneficieze de un anumit număr de bilete la marea finală.
"Sponsorii plătesc sute de milioane de euro, dintre care 93,5% sunt distribuitecluburilor. Acești sponsori primesc o parte din bilete pentru finală, asta face parte din obligația contractuală pe care o avem. De asemenea, UEFA nu primește mai multe bilete decât celelalte entități. Unelesunt scoase la vânzare pentru fanii neutri, altele ajung la fanii finalistelor, iar altele la parteneri. Nu este ca și când păstrez bilete pentru a le oferi sau a le vinde prietenilor mei. Așa funcționează sistemul. În ceea ce privește prețul biletelor, pe noi nu ne-ar deranja cu nimic dacă acestea ar costa 10 euro, dar cu siguranță cluburile ar avea de suferit", a spus Ceferin, citat de Mundo Deportivo.
Conform sursei citate, 12.000 de bilete au fost scoase la vânzare de UEFA pentru fanii neutri, iar 23.000 au fost oferite sponsorilor. Cererea de bilete din partea fanilor lui Real Madrid și Liverpool este imensă, astfel că e de așteptat ca mulți suporteri fără bilet la meci să se deplaseze la Paris în ziua finalei, chiar dacă nu vor putea să-și susțină favoriții de pe stadion.
Programul Premier League - 10, 11, 12 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo