CFR Cluj a câștigat cu 2-1 împotriva Universității Craiova și a cucerit al 5-lea titlu consecutiv în Liga 1 și al 8-lea din istoria clubului. Dacă pe plan intern formația ardeleană este de departe forța dominantă, în Europa a dezamăgit în ultimii ani.
Viitorul sezon este un prilej foarte bun pentru CFR să se revanșeze din acest punct de vedere. Echipa lui Dan Petrescu va fi cap de serie în primele două tururi preliminare din Champions League, dar din turul 3 lucrurile se vor complica, urmând să-și piardă acest statut.
Chiar și așa, echipele care i-ar putea ieși în cale CFR-ului în turul 3 preliminar și eventual în play-off nu sunt chiar de speriat, astfel că visul de intra din nou în grupele Champions League nu este unul imposibil de atins.
Liga Campionilor UEFA
Șeful poliției din Paris recunoaște că gestionarea finalei UEFA Champions League a fost un eșec
09/06/2022 LA 14:24
Pe lângă șansa de a se bate cu cele mai mari echipe din Europa, CFR poate câștiga o sumă imensă de bani. Dacă pentru câștigarea campionatului ardelenii vor primii aproximativ 3,5 milioane de € din drepturile TV, în cazul în care vor ajunge în grupele Champions League vor încasa o sumă de 6 ori mai mare.
Citește și:

CFR Cluj s-ar îmbogăți dacă ar ajunge în grupele Champions League

Simpla ajungere în grupe va aduce instant în conturile clubului aproximativ 20 de milioane de €: 15,6 milioane de € pentru calificare și circa 4,5 milioane de € din market pool. În plus, CFR va juca 3 meciuri acasă, ceea ce va reprezenta o rețetă financiară excelentă, fiind de așteptat ca stadionul să se umple indiferent de adversari.
Mai mult, dacă va obține și câteva rezultate notabile, bugetul clubului va crește semnificativ cu fiecare punct obținut. O victorie în Champions League este recompensată cu 2,8 milioane de €, iar o remiză cu 930.000 de €.
Chiar dacă nu va obține niciun punct în grupe, CFR va primi un uriaș imbold financiar, ceea ce ar crea o prăpastie imensă între campioană și celelalte formații din Liga 1. FCSB ar fi singura care s-ar putea apropia ca buget de clubul din Gruia, însă numai dacă își va vinde cei mai buni jucători în vară.
Clujenii au evoluat ultima oară în grupele Champions League în sezonul 2012-2013, când au reușit un rezultat uimitor: victorie pe Old Trafford, cu Manchester United. Atunci, ardelenii au acumulat 10 puncte, record pentru un club din România. Din nefericire pentru echipa antrenată atunci de Paulo Sergio, nu s-a mers în optimile Ligii Campionilor, Galatasaray terminând pe 2 (la egalitate de puncte, turcii au mers mai departe grație meciurilor directe).
Liga Campionilor UEFA
UEFA și-a cerut scuze pentru haosul de la finala Champions League de la Paris
04/06/2022 LA 05:28
Liga Campionilor UEFA
Toni Kroos a dezvăluit de ce s-a enervat după finala UCL: "Nu dau doi bani pe asta într-o finală"
01/06/2022 LA 10:20