Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Villarreal și Chelsea sunt ultimele două echipe calificate în sferturile UEFA Champions League

Nicu Savin

Actualizat 16/03/2022 la 23:58 GMT+2

Villarreal și Chelsea sunt ultimele două echipe calificate în UEFA Champions League, după ce au câștigat în această seară în deplasare. Villarreal s-a impus cu 3-0 la Torino, cu Juventus, în timp ce Chelsea a câștigat cu 2-1 pe terenul lui Lille.

L'incredulità di De Sciglio mentre il Villarreal esulta

Credit imagine: Getty Images

Fluier final în ultimele două partide din optimile UEFA Champions League! Villarreal și Chelsea sunt ultimele două echipe calificate în sferturile de finală. Villarreal s-a impus pe terenul lui Juventus, scor 3-0, după ce au remizat pe teren propriu în tur, scor 1-1, în timp ce echipa lui Thomas Tuchel a obținut o nouă victorie în fața lui Lille, câștigând în Franța cu 2-1, după ce a câștigat și pe Stamford Bridge cu 2-0.
Juventus-Villarreal 0-3 (1-4) | Dezastru pentru Juventus. Villarreal înscrie în minutul 90+2 prin Danjuma, după o nouă lovitură de la 11 metri.
Juventus-Villarreal 0-2 (1-3) | Pau Torres majorează diferența în minutul 85 și Villarreal este cu un pas în sferturile UEFA Champions League.
Juventus-Villarreal 0-1 (1-2) | Moreno a deschis scorul pentru Villarreal în minutul 77 din lovitură de la 11 metri. Coquelin a fost faultat de Rugani, iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri pentru oaspeți.
Lille-Chelsea 1-2 (1-4) | Azpilicueta a marcat al doilea gol al oaspeților, iar campioana Europei din sezonul trecut are ca și asigurată prezența în sferturile UEFA Champions League, conducând cu 4-1 la general.
Pauză în ultimele două meciuri din optimile UEFA Champions League. La Torino, Juventus și Villarreal sunt în continure la egalitate, scor 0-0, în timp ce Lille și Chelsea se află la egalitate, scor 1-1, după primele 45 de minute.
Lille-Chelsea 1-1 (1-3) | Chelsea restabilește egalitatea. Jorginho se revanșează după faza din minutul 38 și îi oferă un asist excelent lui Pulisic, care înscrie cu câteva secunde înainte de pauză.
Lille-Chelsea 1-0 (1-2) | Burak Yilmaz deschide scorul pentru Chelsea. Internaționalul turc a marcat în minutul 38 din lovitură de la 11 metri. Sistemul VAR a intervenit, iar centralul partidei a revăzut faza în care Jorginho a făcut henț în careu și a acordat penalty pentru gazde.
UPDATE | Au început ultimele două partide din optimile UEFA Champions League, Juventus-Villarreal (1-1) și Lille-Chelsea (0-2).
Echipa de start a lui Juventus:
Echipa de start a lui Villarreal:
Echipa de start a lui Lille:
Echipa de start a lui Chelsea:
Articol inițial
După ce aseară Atletico Madrid și Benfica au obținut biletele pentru sferturile de finală, au mai rămas doar două necunoscute în privința celor 8 echipe care vor lupta pentru trofeul Champions League în această primăvară.
Acestea se vor alege în urma duelurilor Lille - Chelsea și Juventus - Villarreal, două confruntări care se anunță diametral opuse, cel puțin după rezultatele din meciul tur. Campioana Europei are de îndeplinit o simplă formalitate pe terenul campioanei Franței, după ce pe Stamford Bridge scorul a fost 2-0 pentru londonezi, golurile fiind semnate de Havertz și Pulisic.
Disputarea acestei partide a fost pusă sub semnul întrebării din cauza problemelor logistice pe care le întâmpină Chelsea în urma sancțiunilor la care este supus Roman Abramovich, dar se pare că deocamdată londonezii își pot desfășura normal activitatea.
Ambele echipe au traversat o perioadă bună după meciul tur: Lille a obținut două victorii și o remiză în Ligue 1, fără să primească gol, iar Chelsea are 4 victorii în ultimele 4 meciuri (3 în Prmeier League și una în FA Cup), deși după succesul cu Lille a pierdut finala Cupei Ligii contra lui Liverpool, la penalty-uri.
În ceea ce privește problemele de lot, Jocelyn Gourvennec are o singură absență, dar una de marcă. Renato Sanchez are o accidentare musculară și nu va putea juca. De partea cealaltă, Tuchel nu se va putea baza pe fundașii laterali, Ben Chilwell și Reece James, în timp ce Azpilicueta și Hudson Odoi sunt incerți.
Citește și:

Juventus - Villarreal, meciul serii în Champions League

Cel mai așteptat duel al zilei este cel dintre Juventus și Villarreal. Torinezii au deschis scorul în primul minut al partidei tur, prin Vlahovic, dar Dani Parejo a egalat în minutul 66 și s-a terminat 1-1. Cum regula golurilor marcate în deplasare nu mai este valabilă din acest sezon, Juventus are o singura variantă pentru a accede în sferturi: victoria. Evident, sunt șanse să fie din nou remiză și să se ajungă în prelungiri sau chiar la lovituri de la 11 metri.
Pentru Juventus ar fi un adevărat dezastru dacă nu ar trece mai departe, pentru că ar însemna o a 3-a eliminare consecutivă din Champions League încă din faza optimilor. În 2020, torinezii au pierdut contra lui Lyon, iar anul trecut au fost scoși din competiție de FC Porto. În schimb, pentru Villarreal ar fi un bonus o calificare în sferturi, echipa lui Emery ajungând în acest an la masa bogaților grație cuceririi Europa League în sezonul trecut.
Ambii antrenori au serioase probleme de lot înainte meciului decisiv din această seară. Allegri nu se va putea baza pe Chiesa, Alex Sandro, Bonucci, McKennie, Kaio Jorge și Zakaria, în timp ce la Villarreal vor lipsi cu siguranță Paco Alcacer, Alberto Moreno și Ruben Pena, iar Albiol, Capoue, Foyth și Gerard Moreno sunt incerți.
În ceea ce privește forma celor două formații, doar Juventus este pe val. După meciul tur cu Villarreal, torinezii au înregistrat 4 succese consecutive, unul în Cupa Italiei și 3 în campionat. Astfel, "Bătrâna Doamnă" este cu un pas în finala Cupei Italiei și poate spera chiar la titlu în Serie A, fiind pe locul 4, la 7 puncte de liderul AC Milan. De partea cealaltă, Villarreal are două victorii și un eșec în ultimele 3 meciuri din La Liga și se află abia pe locul 7, în afara cupelor europene.
Partidele Juventus - Villarreal și Lille - Chelsea vor începe la ora 22:00 și cele mai importante evenimente de pe parcursul acestora le veți găsi în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol