Finala Champions League din acest sezon le aduce față în față pe Real Madrid și Liverpool, iar duelul se anunță unul de 5 stele. Fiecare dintre cele două combatante au avut un parcurs de vis în acest sezon. Madrilenii au câștigat La Liga și în Champions League au eliminat forțe precum PSG, Chelsea sau Manchester City. De partea cealaltă, Liverpool a cucerit Cupa Ligii și Cupa Angliei, iar în Premier League a terminat pe doi, la un singur punct de City.
E aproape imposibil de stabilit dacă există o favorită certă pentru cucerirea trofeului suprem din fotbalul european, iar eurosport.ro a cerut părerea mai multor oameni importanți din fotbalul românesc. În funcție de simpatii, dar și de analize obiective, aceștia au oferit răspunsuri care mai de care mai interesante.

Cine câștigă finala Champions League și de ce?

Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
ACUM 4 ORE
Florin Gardoș- Liverpool
Deși sunt fan Real Madrid, cred că Liverpool va caștiga trofeul. Real a fost capabilă de reveniri spectaculoase în acest sezon de Champions League, dar într-o singură manșă, cu un adversar ca Liverpool, nu își va permite să joace doar o repriză sau doar ultimele 10 minute. Liverpool a caștigat toate finalele din acest sezon, a fost cea mai constantă echipă din 2022 și o consider favorită.
Florin Bratu - Liverpool
Înclin spre Liverpool pentru stilul de joc agresiv în ofensivă și tranziția defensivă rapidă pe care o are la cel mai inalt nivel.
Andrei Cristea - Liverpool
Liverpool, pentru ca sunt fan Barcelona (glumesc). Chiar dacă trofeul pare a fi construit pentru Real Madrid, mi se pare că Liverpool vine cu un plus de valoare și de experiență cam în toate compartimentele.
Dorin Goian - Real Madrid
  • 1 - pentru că sunt fan Real Madrid.
  • 2 - pentru că au experiența necesară de a gestiona mai bine aceste finale (jucatori + antrenor cu mare experiență).
Lucian Goian - Real Madrid
Real Madrid cred că va caștiga trofeul anul acesta. De ce? În primul rând arată o forma excelentă în ultima perioadă, au caștigat deja un trofeu în acest an, au avut și sansa în meciul cu City (dar norocul ți-l faci singur de multe ori,nu?), au un antrenor foarte bun și experimentat, însa din punctul meu de vedere, principalul motiv pentru care îi vad favoriți este faptul că Benzema este într-o formă incredibilă. Pur și simplu, în acest sezon, a fost imens. Cred că este principalul candidat la caștigarea Balonului de Aur în acest an.
Vasile Maftei - Real Madrid
Clubul are ceva special. Jucătorii știu să joace astfel de meciuri importante.
Lucian Sănmărtean -Liverpool
Pentru forța de grup, pentru imensul antrenor, pentru jocul concret, pentru dorința jucătorilor, pentru valoarea lor, pentru moment și pentru că e momentul ca Liverpool să răzbune celelalte două care au fost răpuse! Norocul nu ar trebui sa existe în această partidă!
Gabi Cânu - Liverpool
A avut un traseu mai clar și mai convingător în competiție, iar meciul se va desfășura pe teren neutru și nu pe Bernabeu, unde au avut loc retururile cu PSG, Chelsea și City.
Vasile Miriuță - Liverpool
Liverpool și Real au jucători de nivel mondial, asta e o certitudine. Între cele doua echipe, legat de sistemul de joc, e greu sa apară surprize, așadar ambele echipe își cunosc foarte bine adversarul, pentru că antrenorii și staff-ul știu foarte bine să pregătească zona analitica a jocului! Eu cred că diferența o va face factorul mental .Atât Klopp, cât și Anceloti sunt excelenți în a gestiona vestiarele! Primul pentru că are studi sociologice, putini știu, iar Ancelotti e un antrenor atât de reputat în trecut, încât se impune prin charisma lui și personalitate. Îmi permit să fiu subiectiv și să cred că Liverpool va câștiga. Am avut șansa să particip la un seminar de sociologie al lui Klopp, la Bochum, în Germania, care a durat 2 ore. E un excelent speaker motivațional. E un antrenor excelent în gestionarea relațiilor de grup în cadrul vestiarului. De asta cred ca factorul mental va fi decisiv in finală!
Mihai Teja - Real Madrid
Real Madrid câștigă Champions League. În acest sezon, jucătorii au arătat personalitate, valoare și unitate de grup, plus o capacitate incredibilă de a reveni în cele mai grele momente, nu cedează niciodată. Va fi un meci echilibrat, între două echipe care au performanța în ADN.
Florin Lovin - Liverpool
Liverpool e clar echipa mai solida și mai bună la toate capitolele. În primul rând pentru că sunt fan Klopp și că a spus despre mine că sunt "piesă" de jucător, după un amical cu Dortmund, când eram la Munchen. Cred că norocul lui Real Madrid nu poate ține la nesfârșit.

Real Madrid - Liverpool, marea finală din Champions League

Real Madrid și Liverpool își vor disputa pentru a 3-a oară în istorie cel mai râvnit trofeu din fotbalul european. Prima dată se întâmpla în 1981, la Paris, locul unde va avea loc și conruntarea de sâmbătă. Englezii au câștigat atunci cu 1-0.
Real Madrid și-a luat revanșa în 2018, câștigând cu 3-1 finala de la Kiev, meci marcat de marile erori ale lui Karius, dar și de execuția de geniu a lui Gareth Bale, care a înscris din foarfecă.
Finala Champions League dintre Real Madrid și Liverpool va avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, iar cele mai importante aspecte de dinaintea, din timpul și de după partidă se vor regăsi în format LIVE- BLOG pe eurosport.ro.
Premier League
Cel mai curtat fotbalist din lotul lui Klopp a semnat! Unde va juca în următorii 4 ani
IERI LA 14:23
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
IERI LA 11:51