Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este Matthias Jaissle, cel mai tânăr antrenor din UEFA Champions League: "Nu sunt Julian Nagelsmann 2.0"

Alex Masgras

Publicat 17/02/2022 la 17:51 GMT+2

RB Salzburg a încheiat la egalitate partida tur din optimile UEFA Champions League cu Bayern Munchen, după ce a condus campioana Germaniei aproape 70 de minute. Antrenorul echipei este Matthias Jaissle, în vârstă de doar 33 de ani și este pregătit să își lase amprenta asupra fotbalului european.

Hält Adeyemi-Abgang für möglich: Matthias Jaissle

Credit imagine: SID

Un duel ce părea la prima vedere dezechilibrat între RB Salzburg și Bayern Munchen în optimile UEFA Champions League s-a terminat la egalitate, 1-1. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 21 prin Adamu și au fost foarte aproape de un rezultat istoric, dar Bayern a reușit să obțină un rezultat de egalitate, grație golului marcat de Kingsley Coman în minutul 90.
Antrenorii celor două echipe ale partidei de aseară sunt și cei mai tineri antrenori ai competiției. Dacă Julian Nagelsmann, în vârstă de 34 de ani, este deja cunoscut pentru performanțele sale la Hoffenheim și Leipzig, Matthias Jaissle, în vârstă de 33 de ani, este pregătit să îi calce pe urme actualului antrenor al bavarezilor, chiar dacă nu îi plac comparațiile: "Nu sunt Julian Nagelsmann 2.0. Sunt Matthias Jaissle", a spus el, într-un interviu acordat pentru The Athletic.
La doar 26 de ani, Jaissle și-a încheiat cariera de jucător, din cauza accidentărilor. Cu toate acestea, el și-a început cariera de antrenor imediat, începând cu echipa de U17 a celor de la Leipzig, după care a fost antrenor secund la FC Brondby, a preluat echipa de U18 de la RB Salzburg, a fost principal la FC Liefering în urmă cu un an, iar de la începutul acestui sezon o pregătește pe echipa de seniori a lui RB Salzburg.
Matthias Jaissle wird Marsch-Nachfolger in Salzburg
Potrivit sursei mai sus citate, oamenii din club îl descriu ca un profesionist desăvârșit, care își pregătește antrenamentele cu două sau chiar trei săptămâni în avans și dă dovadă de o maturitate extraordinară, în ciuda vârstei.
"Sunt mult mai multe lucruri importante pentru a deveni antrenor decât tactica. Modul în care te comporți cu jucătorii și stafful, cum te adresezi, cum apari în public. Nimeni nu e la fel. Orice antrenor are principiile și ideile sale. Bineînțeles, e bine să te uiți în jur și să vezi cum se dezvoltă fotbalul, dar trebuie să rămâi pe calea ta", spunea Jaissle într-un interviu pentru The Athletic.
Citește și:

Ralf Rangnick, omul care l-a ajutat enorm pe Jaissle în carieră

Ralf Rangnick, actualul antrenor interimar al lui Manchester United, a fost o figură importantă pentru Jaissle. Pe când avea 18 ani, Rangnick l-a adus pe acesta la Hoffenheim de la Stuttgart. Rangnick a fost antrenorul care i-a dat încredere și i-a oferit șansa de a fi titular. Din păcate pentru el, accidentările nu l-au lăsat să își atingă potențialul ca jucător, iar în 2014 își încheia cariera, după problemele pe care le-a avut cu tendonul lui Ahile.
La fel ca la începutul carierei de antrenor, Ralf Rangnick i-a întins o mână de ajutor și în momentul în care Jaissle și-a început cariera de antrenor. La vremea respectivă, actualul interimar de la United lucra cu Leipzig și Salzburg și i-a deschis ușa fostului său jucător:
"El a făcut posibil ca eu să încep să antrenez la Leipzig. Pentru asta îi sunt extrem de recunoscător"
Cu toate acestea, el nu plănuia să înceapă o carieră în antrenorat: "A fost mai mult o coincidență. Leipzig mi-a oferit un training în departamentul de juniori. Planul era să trec prin mai multe departamente, pentru a îmi putea crea o impresie în legătură cu ce mi se potrivește cel mai mult. Mi-a plăcut atât de mult încât am rămas pe drumul acesta".
De la Leipzig, el a ajuns apoi secundul lui Alexander Zorniger la Brondby, la doar 29 de ani. În 2019, el a ajuns la echipa de U18 a celor de la Salzburg, iar la 32 de ani își începea prima aventură în postura de antrenor principal la FC Liefering. După doar șase luni, el ajungea antrenor principal la Salzburg.
Matthias Jaissle und Salzburg sagen Trainingslager ab
În acest moment, RB Salzburg are un avans de 14 puncte în campionatul Austriei, după doar 19 partide. În ciuda faptului că vara trecută, Salzburg a trebuit să integreze mai mulți noi jucători tineri, de perspectivă, echipa domină campionatul și se pregătește pentru al nouălea titlu la rând.
În ceea ce privește dubla cu Bayern, Jaissle a declarat, înainte de partida de miercuri seară, că optimile de finală în UEFA Champions League, această dublă este un premiu pentru jucătorii săi, după o primă jumătate de sezon foarte bună. Întrebat dacă nu reprezintă un premiu și pentru el, a răspuns:
"Nu există o diferență între antrenor și echipă. Există un singur <noi>. Știm că jucăm contra, probabil, celei mai bune echipe din lume în acest moment iar ei sunt favoriți. Cu toate acestea, vom încerca să fim curajoși și să încercăm să jucăm stilul nostru de fotbal pe teren". Iar acest lucru a fost realizat de RB Salzburg, care a făcut-o pe Bayern Munchen, una dintre cele mai bune echipe din lume din acest moment, să alerge după egalare până în minutul 90.
Returul dintre Bayern și Salzburg de la Munchen va avea loc pe 8 martie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo