Ancelotti, care a revenit la Real Madrid în această vară, a debutat cu dreptul în grupele UEFA Champions League, iar antrenorul a precizat la conferinţa de presă după meci faptul că echipa sa a stat mai bine din punct de vedere fizic în actul secund.
Inter, pregătită de Inzaghi, şi-a risipit toată energia în prima repriză, în viziunea lui Ancelotti, iar în cea de-a doua, Real Madrid a controlat partida şi a reuşit să câştige pe final.
Liga Campionilor UEFA
Doi fani ai lui Liverpool, prezenți pe Hillsborough, s-au sinucis după finala Ligii, cu Real Madrid
29/09/2022 LA 09:47

Ancelotti, început promiţător de mandat la Real

Cu noul antrenor pe banca tehnică, Real Madrid are 3 victorii şi un egal în primele 4 etape din Spania, iar acum a reuşit să obţină primul succes în grupele UEFA Champions League.
La conferinţa de presă de după meci, Ancelotti a precizat că meciul a fost unul intens, iar la final s-a bucurat de succesul echipei sale: "Cred că a fost un meci foarte intens. Inter a consumat multă energie în prima repriză din cauza unui pressing avansat şi puternic.
Au plătit pentru asta în repriza secundă. Fizic, au stat bine în prima repriză, dar noi am profitat de oboseala acumulată şi am reuşit să câştigăm. Dacă am variante proaspete pe banca de rezerve care pot intra într-un joc cu un ritm atât de intens, atunci ne pot ajuta foarte mult.
M-am gândit să-l bag pe Hazard, dar Inter se apăra foarte bine pe zonă centrală, așa că am apelat la Rodrygo, care a și marcat. Jucătorii au câștigat meciul, nu eu", a declarat Ancelotti, conform Marca.
În urma comentariilor referitoare la capacitatea fizică a echipei, Ancelotti a fost întrebat cum se prezintă echipa sa din acest punct de vedere în general: "Din punct de vedere fizic, cred că echipa se descurcă bine. Avem jucători predispuşi la efort, precum Vinícius, Camavinga, Casemiro sau Valverde".
Ancelotti a vorbit și despre jucătorul care a oferit pasa de gol, Eduardo Camavinga, la debutul în tricoul Realului: "Trebuie să avem răbdare cu el, deși are multă calitate. El poate progresa bine și va trebui să se îmbunătățească din punct de vedere defensiv, ceea ce va face".
Thibaut Courtois a închis poarta Realului în partida cu Inter, dar Ancelotti nu crede că apărarea Los Blancos s-a prezentat atât de rău. El a explicat: "Courtois ne-a salvat în prima repriză, apărând 2-3 ocazii mari. Dar nu cred că ne-am descurcat rău în defensivă. Am făcut câteva greşeli, dar toată lumea a jucat bine și a fost concentrată pentru a bloca atacurile lui Inter".
Pentru Real, urmează meciul din campionat cu Valencia, disputat în deplasare.
Liga Campionilor UEFA
Șeful poliției din Paris recunoaște că gestionarea finalei UEFA Champions League a fost un eșec
09/06/2022 LA 14:24
Liga Campionilor UEFA
UEFA și-a cerut scuze pentru haosul de la finala Champions League de la Paris
04/06/2022 LA 05:28