După ce Lionel Messi a părăsit prematur Champions League, Cristiano Ronaldo a ratat și el șansa de a fi printre protagoniștii fazelor finale ale competiției supreme din fotbalul european. Manchester United a pierdut acasă cu Atletico Madrid, scor 0-1, la capătul unui meci pe care l-a dominat în mare parte, dar în care nu a reușit să marcheze.
După hattrick-ul de senzație reușit în campionat cu Tottenham, Ronaldo nu a mai strălucit, iar atacul lui United a suferit. Lusitanul a fost integralist, dar nu a trimis nici măcar un șut spre poarta adversă, contraperformanță pe care a mai bifat-o de numai două ori în toată cariera sa, în Champions League. Prima dată se întâmpla în 2003, pe când juca tot la United, într-un meci cu Panathinaikos, iar a doua oară în 2011, în semifinala cu Barcelona, pe când îmbrăca tricoul lui Real Madrid.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
ACUM 14 ORE

Cristiano Ronaldo, primul sezon fără trofeu în ultimii 16 ani

Eliminarea din Champions League a consfințit faptul că Manchester United va termina acest sezon fără să câștige vreun trofeu. Dacă acest lucru nu e nimic nou pentru gruparea de pe Old Trafford în ultima vreme, lui Ronaldo nu i s-a mai întâmplat așa ceva de 16 ani.
De asemenea, pentru Ronaldo este al 3-lea sezon consecutiv în care părăsește Champions League încă din optimi, după ce suferise eliminări în această fază și în ultimele două stagiuni la Juventus. Aproape în aceeași situație se află și Lionel Messi, care a jucat în sferturi acum 3 ani. Aceste cifre sunt indicii clare că epoca starurilor care au marcat istoria fotbalului în ultimii 20 de ani se îndreaptă spre apus.
Singurul lucru pozitiv pentru Ronaldo în această seară a fost că a devenit jucătorul cu cele mai multe minute jucate în istoria Champions League. Portughezul l-a depășit în această ierarhie pe fostul său coleg de la Real Madrid, Iker Casillas.
Eliminarea din Champions League ar putea creea o tensiune și mai mare în sânul celor de la United, iar eventuala plecare a lui Ronaldo la finalul sezonul ar putea reapărea pe tapet. Presa engleză a scris recent că lusitanul ar intenționa să părăsească echipa dacă aceasta nu va obține un loc de Champions League. "Diavolii" sunt în cursa pentru locul 4, dar șansele de termina acolo sunt destul de mici, având în vedere că Arsenal are un punct în plus și 3 meciuri mai puțin disputate.
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
ACUM 19 ORE
Premier League
Ten Hag pregătește o mutare de geniu! Transferul prin care United încearcă să dea o dublă lovitură
IERI LA 07:21