Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum au reacționat Ancelotti și Pochettino după Real Madrid - PSG! "Nu am prea multe cuvinte"

Bianca Dumitru

Publicat 10/03/2022 la 11:40 GMT+2

Real Madrid a eliminat-o din optimile Champions League pe PSG, învingând-o cu scorul de 3-1 pe teren propriu, după ce francezii câștigaseră la Paris cu 1-0. La finalul partidei, Carlo Ancelotti și Mauricio Pochettino au comentat evoluțiile jucătorilor lor, explicând care a fost momentul care a schimbat soarta calificării.

Mauricio Pochettino (PSG) și Carlo Ancelotti (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League, după ce s-a impus în fața celor de la PSG, în returul de pe teren propriu, cu scorul de 3-1. În minutul 39, Mbappe a deschis scorul, parizienii conducând cu 2-0 la general.
"Galacticii" au revenit în joc cu 30 de minute înainte de fluierul final. Donnarumma, incomodat de Benzema, a trimis greșit o pasă către Hakimi, balonul ajungând la Vinicius, cel care i-a pasat francezului care a restabilit egalitatea. Ulterior, Benzema a mai reușit două goluri în doar două minute, asigurând calificarea echipei sale în sferturile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
După meciul de pe Santiago Bernabeu, Carlo Ancelotti a analizat prestația jucătorilor săi, lăudându-i pe Benzema, Camavinga și Rodrygo. Antrenorul celor de la Real Madrid s-a arătat foarte încântat și de modul în care suporterii i-au încurajat pe "galactici" pe toată durata partidei.
"Suntem cu toții foarte fericiți și entuziasmați. Nu sunt multe cuvinte pentru a descrie asta. Cred că toți madrilenii sunt fericiți și acesta este cel mai important lucru. A fost greu să câștigăm mingea înapoi în prima repriză, dar un pressing bun a lui Benzema ne-a ajutat să dăm primul gol și apoi s-a declanșat magia acestui stadion.
Nu este greu de explicat. Fanii ne-au dat energie și nu i-au dat șanse adversarului. A fost o singură echipă pe teren în ultimele 30 de minute. Am avut multe nopți în această competiție, dar nu sunt multe ca aceasta. Va deveni însă o noapte cu adevărat de neuitat dacă vom ajunge departe în Liga Campionilor în acest an.
Schimbările tactice au fost importante pentru că am schimbat jocul. Prospețimea lui Camavinga și Rodrygo a ajutat. Am avut mai multă energie. Putem concura împotriva oricărei echipe. După partida tur, oamenii au spus că nu avem nicio șansă, dar lucrurile s-au schimbat.
Am jucat mai bine în acest meci. Am avut și noi puțin noroc, dar am meritat norocul pe care l-am avut la primul nostru gol", a declarat Ancelotti, la finalul partidei.
Citește și:

Eliminarea din Champions League, "o mare dezamăgire" pentru Pochettino

La polul opus, Mauricio Pochettino s-a arătat extrem de dezamăgit de faptul că echipa sa nu a reușit să obțină calificarea în sferturile de finală ale competiției deși a condus cu scorul de 2-0 la general.
Antrenorul parizienilor a vorbit după meci despre greșeala de arbitraj care a dus la primul gol al lui Karim Benzema, explicând că acela a fost momentul care a schimbat soarta partidei.
"Este o mare nedreptate la golul egalizator. A fost un fault clar al lui Benzema asupra lui Donnarumma. Începând din acel moment, totul s-a schimbat. Din punct de vedere emoțional, noi nu am gestionat bine situația, după ce am fost mai buni timp de trei sferturi din această confruntare.
Am văzut un fault și spun asta după ce am revăzut imaginile de 30 sau 40 de ori, din diferite unghiuri. Nu folosesc asta ca o scuză, dar este un fapt. Acțiunea este decisivă, schimbă restul meciului, starea de spirit a jucătorilor, dar și a stadionului.
Este o mare durere, o mare dezamăgire să nu fi confirmat superioritatea Parisului în cele două meciuri. După o oră de control, cu posibilitatea de a marca al doilea gol. Am fost mai aproape de 2-0 decât de 1-1, asta este marea durere", a spus Pochettino, antrenor care beneficiază de sprijinul șefilor lui PSG până la finalul acestui sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo