O eroare a softului folosit de cei de la UEFA pentru tragerile la sorți a făcut ca prima tragere a zilei să fie nulă. Inițial, Liverpool a crezut că va avea o misiune ușoară în optimile de finală, atunci când i-a ieșit în cale FC Salzburg. Cu toate acestea, tragerea s-a repetat, iar adversara lui Liverpool din optimi va fi Inter, campioana sezonului trecut din Serie A.
Astfel, primul meci al lui Liverpool în 2022 în Champions League va fi în același loc unde a disputat și ultima partidă din 2021 din faza grupelor, atunci când s-a impus în fața lui AC Milan pe San Siro. Cu o echipă formată mai mult din jucători care nu au prins foarte multe minute în acest sezon, Liverpool s-a impus cu 2-1, terminând grupa B pe primul loc, devenind prima echipă din Anglia care câștigă toate partidele din faza grupelor în Champions League.
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo sau Messi? Cine a contribuit la cele mai multe goluri în istoria Champions League?
14/12/2021 LA 15:21

Jurgen Klopp crede că UEFA a luat decizia corectă

Tehnicianul lui Liverpool, germanul Jurgen Klopp, este de părere că UEFA a luat decizia corectă atunci când a repetat tragerea la sorți: "Am văzut tragerea în direct și m-am gândit că nu au cum să lase lucrurile așa, în niciun caz. Trebuia să se repete, categoric", a declarat acesta pentru site-ul clubului.
Chiar dacă Salzburg ar fi fost un adversar mai facil pentru echipa sa, Jurgen Klopp se bucură că o va întâlni pe Inter în luna februarie.
"Am așteptat 54 de ani să joc pe San Siro pentru prima oară, iar acum o voi face de două ori în trei luni, așa că e o veste bună. Bineînțeles, e un adversar dificil. Sunt lideri în Italia. O echipă bună care trece printr-un moment bun. Vom vedea cum vor fi lucrurile în februarie, când ne vom întâlni", a mai spus Jurgen Klopp.
Până atunci, Liverpool va juca joi seară în Premier League o nouă partidă pe teren propriu, împotriva celor de la Newcastle. Partida dintre Liverpool și Newcastle va fi joi de la ora 22:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/12/12/3270818.jpg
Liga Campionilor UEFA
John Terry a indicat cine este principala amenințare în Champions League pentru Top 3 din Anglia
14/12/2021 LA 13:30
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid "a luat foc" după a doua tragere la sorți a optimilor Champions League: "E regretabil!"
13/12/2021 LA 17:21