Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L'Equipe: Doi fani ai lui Liverpool, prezenți și pe Hillsborough, s-au sinucis după finala Ligii, cu Real Madrid

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/09/2022 la 12:48 GMT+3

Doi dintre fanii lui Liverpool, care au fost la finala UCL, s-au sinucis. Aceștia ar fi fost pe stadion și la dezastrul de la Hillsborough, iar acum au suferit adevărate șocuri, peste care nu au putut trece. Peste 1800 de fani ai "cormoranilor" s-au decis să dea în judecată UEFA, pentru evenimentele de dinaintea finalei Ligii, cu Real, de anul acesta.

Polizei und Liverpool-Fans geraten aneinander

Credit imagine: Perform

Articol scris de Tibi Munteanu
Doi dintre fanii lui Liverpool s-au sinucis Conform publicației franceze L'Equipe, doi suporteri englezi dintre cei prezenți pe stadion în cadrul finalei UEFA Champions League din sezonul precedent au ajuns să-și ia viața, unul dintre aceștia chiar la o săptămână după incidentele avute loc pe Stade de France. Ambii se pare că trecuseră printr-o altă dramă petrecută pe un stadion de fotbal, fiind prezenți pe stadionul lui Sheffield Wednesday, Hillsborough, unde în urmă cu mai bine de 33 de ani s-a petrecut una dintre cele mai mari tragedii din fotbalul european.

Ce s-a întâmplat pe Hillsborough

În urmă cu mai bine de 33 de ani, pe 15 aprilie 1989, în cadrul unei partide din semifinalele Cupei Angliei dintre Liverpool și Nottingham Forest, stadionul din Hillsborough a cedat din cauza busculadei dintre oameni și proasta gestionare a situației de către poliție. Au rezultat 96 de decese și 766 de răniți în una dintre cele mai mari tragedii din fotbalul mondial și cea mai mare din fotbalul european.
Fluxul mare de suporteri a făcut ca o parte a peluzei Leppings Lane să se prăbușească, iar din cei 96 de decedați, doar 14 au ajuns la spital, iar o anchetă numită "Hillsborough Independent Panel", finalizată în septembrie 2012, a specificat că 41 de vieți ar fi putut fi salvate dacă ajutorul medical ar fi fost acordat la timp.
5 jours après la tragédie, Hillsborough porte encore son atmosphère de cimetière
De asemenea, în cadrul incidentului a decedat și vărul legendei lui Liverpool, Steven Gerrard.

UEFA, dată în judecată de fanii lui Liverpool

Peste 1800 de fani ai lui Liverpool s-au decis să dea în judecată UEFA pentru incidentele suferite în cadrul meciului de pe Stade de France, finala Ligii Campionilor jucată între favorita lor și Real Madrid. Aceștia au fost răniți fizic sau au suferit traume psihice în urma incidentelor desfășurate înaintea începerii meciului, care și așa a avut un decalaj de aproximativ 36 de minute din cauza a ceea ce se întâmpla în jurul arenei, unde fanii englezi fuseseră blocați și bruscați de către forțele de ordine.
Forul continental va avea de furcă cu fanii vicecampioanei Angliei din cauza incidentelor petrecute în ziua finalei Champions League de pe 28 mai 2022, meci organizat de UEFA la Paris, pe Stade de France.
Firma de avocatură Bingham’s, alături de firma Pugust Goodhead anunță că reprezintă 1450 de clienți care acuză neglijența UEFA. Acestea au precizat că fanii au relatat "scene înfricoșătoare" de pe Stade de France și vor da astfel în judecată forul continental pentru încălcarea contractului cu privire la vânzarea de bilete şi pentru neglijenţă în ceea ce priveşte grija faţă de suporteri. Mai mulți fani englezi au stat ore întregi la cozi înainte de finala Champions League dintre Real Madrid și Liverpool, iar forțele de ordine ar fi reacționat dur cu privire la nemulțumirile acestora.
De asemenea, o altă firmă de avocatură, Leigh Day, a anunțat că va deschide un proces împotriva UEFA, precizând că forul nu a asigurat un mediu sigur pentru suporteri la finala de pe 28 mai. Aceasta reprezintă alți 400 de fani care au trecut prin clipe groaznice înaintea unuia dintre cele mai așteptate meciuri din sezonul precedent.
Citește și:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo