Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, reacție savuroasă privind fotbalul practicat de Atletico Madrid pe Etihad

Nicu Savin

Actualizat 06/04/2022 la 00:59 GMT+3

Pep Guardiola a analizat partida dintre Manchester City și Atletico Madrid, câștigată de echipa sa la limită, scor 1-0. Antrenorul "cetățenilor" a dezvăluit că echipei sale i-a fost aproape imposibil să-și creeze ocazii din cauza apărării dense a adversarei, invocând că practic niciodată nu se va putea ataca în fotbal în astfel de condiții.

Pep Guardiola manager of Manchester City confronts Diego Simeone head coach of Atletico Madrid

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a învins-o cu 1-0 pe Atletico Madrid, în prima manșă a sferturilor de finală din Champions League. Partida a fost una jucată într-o singură direcție, "cetățenii" dominând copios, însă numai teritorial, fără a-și creea prea multe ocazii de a marca.
Izbânda a venit în minutul 70, când Foden a inventat o pasă genială pentru de Bruyne, iar belgianul l-a executat pe Oblak cu un șut precis la coțul lung. În rest, City a mai avut un singur șut pe poartă și foarte multe blocate sau alături. Atletico nu a șutat nici măcar o dată spre poarta adversă, dar rezultatul îi oferă în continuare șanse la calificare.
La finalul partidei, Guardiola a recunoscut că meciul a fost extrem de dificil pentru echipa sa din cauza stilului practicat de adversară.
"A fost un joc foarte strâns, foarte greu. Sunt maeștri în a se apăra împreună și e greu. Am reușit să-i facem să alerge, nu le-am dat șanse, am avut răbdare și am marcat golul după o combinație între Foden și Kevin.
Am crezut că vor juca 5-3-2, apoi s-au adaptat și au jucat 5-5. A fost în preistorie, este astăzi și va fi și peste o sută de mii de ani foarte greu să ataci contra unui sistem 5-5, pentru că nu există spatii.Sunt puternici. Noi suntem mici și ușori.E o chestiune de răbdare.Le-am spus la pauză că suntem bine, darînaintea golului deja simțeam că va fi un joc asemanător cu cel pe care urmează să-l jucăm la Madrid.
Foden are niște pase foarte bune, știm că are această calitate. Jack este special în a da continuitate jocului. A fost un joc foarte echilibrat. E o chestiune de răbdare. Vom vedea peste o săptămână ce va fi.", a spus Guardiola, citat de Marca.
Citește și:

Guardiola, record personal în Champions League

Dincolo de dificultatea cu care a fost obținută, victoria lui City are o însemnătate aprate pentru Guardiola.
A fost a 16 pe banca "cetățenilor" în fazele eliminatorii din Champions League, un record absoulut pentru iberic. Cu Barcelona a obținut doar 15 astfel de succese, dar a câștigat de două ori trofeul, în timp ce cu City a jucat doar o finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo