Manchester City a învins-o cu 1-0 pe Atletico Madrid, în prima manșă a sferturilor de finală din Champions League. Partida a fost una jucată într-o singură direcție, "cetățenii" dominând copios, însă numai teritorial, fără a-și creea prea multe ocazii de a marca.
Izbânda a venit în minutul 70, când Foden a inventat o pasă genială pentru de Bruyne, iar belgianul l-a executat pe Oblak cu un șut precis la coțul lung. În rest, City a mai avut un singur șut pe poartă și foarte multe blocate sau alături. Atletico nu a șutat nici măcar o dată spre poarta adversă, dar rezultatul îi oferă în continuare șanse la calificare.
La finalul partidei, Guardiola a recunoscut că meciul a fost extrem de dificil pentru echipa sa din cauza stilului practicat de adversară.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
"A fost un joc foarte strâns, foarte greu. Sunt maeștri în a se apăra împreună și e greu. Am reușit să-i facem să alerge, nu le-am dat șanse, am avut răbdare și am marcat golul după o combinație între Foden și Kevin.
Am crezut că vor juca 5-3-2, apoi s-au adaptat și au jucat 5-5. A fost în preistorie, este astăzi și va fi și peste o sută de mii de ani foarte greu să ataci contra unui sistem 5-5, pentru că nu există spatii.Sunt puternici. Noi suntem mici și ușori.E o chestiune de răbdare.Le-am spus la pauză că suntem bine, darînaintea golului deja simțeam că va fi un joc asemanător cu cel pe care urmează să-l jucăm la Madrid.
Foden are niște pase foarte bune, știm că are această calitate. Jack este special în a da continuitate jocului. A fost un joc foarte echilibrat. E o chestiune de răbdare. Vom vedea peste o săptămână ce va fi.", a spus Guardiola, citat de Marca.
Citește și:

Guardiola, record personal în Champions League

Dincolo de dificultatea cu care a fost obținută, victoria lui City are o însemnătate aprate pentru Guardiola.
A fost a 16 pe banca "cetățenilor" în fazele eliminatorii din Champions League, un record absoulut pentru iberic. Cu Barcelona a obținut doar 15 astfel de succese, dar a câștigat de două ori trofeul, în timp ce cu City a jucat doar o finală.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46