Jurgen Klopp a ratat șansa de a câștiga toate competițiile din acest sezon cu Liverpool, după ce "cormoranii" au fost nevoiți să se mulțumească doar cu locul secund în Premier League, după Manchester City.
Antrenorul german poate intra totuși în istorie dacă își va conduce echipa către trofeul Champions League. Liverpool a câștigat în acest sezon Cupa Ligii și Cupa Angliei, în ambele finale trecând la penalty-uri de Chelsea, iar un succes în cea mai importantă competiție intercluburi ar însemna încununarea unui sezon excepțional.
Real Madrid va fi adversara "cormoranilor", iar duelul se anunță unul foarte disputat. Pentru Liverpool este un prilej de revanșă după finala pierdută acum 4 ani, la Kiev, când Realul s-a impus cu 3-1, la capătul unui meci influențat decisiv de greșelile lui Karius. De partea cealaltă și Realul are suficiente motive de revanșă, Ancelotti recunoscând că a trăit adevărate drame contra lui Liverpool în carieră.
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
02/07/2022 LA 06:03
Citește și:

Jurgen Klopp a lăudat Realul, dar a subliniat un avantaj al lui Liverpool

Klopp a analizat actuala echipă a Realului și a vorbit la superlativ despre aceasta, deși a subliniat că există destule lucruri diferite față de acum 4 ani.
"În primul rând, sunt o echipă de talie mondială, un club de talie mondială care știe să câștige jocuri. Structura lor față de 2018, în special mijlocul terenului, este aceeași. Au încă o mulțime de lucruri pe care le aveau și atunci. Desigur, linia lor defensivă s-a schimbat foarte mult. În față nu mai este Cristiano Ronaldo, e adevărat, dar Karim este încă acolo. Acum au apărut tinerii brazilieni, deci este o echipă grozavă.", a spus Klopp, citat de as.com.
De la finala de acum 4 ani, Liverpool a mai jucat o dată cu trofeul pe masă, în 2019 (când a câștigat cu Tottenham), iar cele două finale jucate chiar în acest sezon în competițiile interne (Cupa Ligii și Cupa Angliei) au contribuit enorm la acumularea de experiență pentru oamenii lui Klopp în astfel de meciuri decisive.
Germanul a subliniat că acest aspect este un avantaj al echipei sale în perspectiva duelului cu Real Madrid: "Cu siguranță e bine am mai jucat în finale înainte. Am spus-o după ce am câștigat-o pe cea din 2019 împotriva lui Tottenham, în toate finalele pe care le-au jucat echipele mele înainte, au jucat un fotbal mai bun, dar am pierdut. Prin urmare, trebuie să învățăm să câștigăm finale și am făcut-o de câteva ori; nu neapărat finale de Champions League, ci altele. Avem mai multă experiență și acesta este un lucru bun".
Pentru Jurgen Klopp este a 4-a finală de Champions League în care ajunge. Neamțul a simțit acest sentiment pe banca lui Dortmund, în 2013, când echipa sa a pierdut cu 2-1 în fața lui Bayern Munchen. În 2018 și 2019, Klopp a dus-o pe Liverpool în finală, "cormoranii" pierzând mai întâi în fața Realului și câștigând apoi contra lui Tottenham.
Finala Champions League 2022, Liverpool - Real Madrid va fi sâmbătă, în format livetext pe Eurosport.ro.
Premier League
Klopp, discurs fabulos despre plecarea lui Mane la Bayern! Germanul, reverență în fața fostului elev
22/06/2022 LA 13:18
Premier League
Klopp, gata de cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool! Germanul pariază pe un vârf de top
08/06/2022 LA 08:44