Liverpool părea că are un meci ușor la Villarreal, după ce câștigase cu 2-0 pe Anfield, dar nu a fost deloc așa. Împinși de la spate de fani, jucătorii lui Unai Emery a făcut o primă repriză mare pe La Ceramica și la pauză conduceau cu 2-0, astfel că la general era egalitate perfectă.
Liverpool s-a trezit însă la timp și a întors soarta meciului și a calificării în numai 14 minute. Îm intervalul 62-74, "cormoranii" au marcate de 3 ori prin Fabinho, Luis Diaz și Mane, astfel că finalul de meci a fost unul liniștit pentru englezi.

Jurgen Klopp a dezvăluit ce le-a spus jucătorilor la pauza meciului cu Villarreal

Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
ACUM 17 ORE
La finalul partidei, Klopp a recunoscut că echipei sale i-a trecut glonțul pe la ureche și că dacă nu exista o schimbare masivă după pauză Liverpool nu ar mai fi ajuns în finală. Germanul a dezvăluit ce le-a cerut jucătorilor, subliniind că nu s-a gândit prea mult la adversar, ci mai degrabă la impunerea propriului joc de către Liverpool.
"Dacă am fi jucat la fel ca în prima repriză nu am mai fi ajuns în finală. După 3 minute de joc deja nu mai aveam mentalitatea corectă. Știam că asemenea lucruri se pot întâmpla, să luăm primul gol atât de repede. Nu a fost ceea ce ne-am dorit.
La pauză le-am spus că trebuie să joace mai bine în a doua repriză decât în ​​prima. Le-am spus asistenților mei să găsească un exemplu de ceva ce am făcut bine în prima repriză și pe care să le arătăm jucătorilor. Ca să le reamintesc ce trebuie să facă. Ei mi-au spus că nu e nevoie, așa că le-am spus că trebuie să găsească mai mult spațiu, că avem nevoie de mai multă flexibilitate și că nu trebuie să mai jucăm ceea ce au vrut ei.
Vreau să spun că le port tot respectul celor de la Villarreal. Știu că în prima repriză au fost peste noi la capitolul fizic, dar nu am vorbit cu jucătorii mei despre capacitatea lor fizică de a continua ritmul din prima repriză. Le-am vorbit despre soluții fotbalistice, despre cum trebuie să schimbăm jocul, despre impunerea propriului fotbal", a spus Klopp, citat de Marca.
Prin calificarea în finala Champions League, Jurgen Klopp a bifat două borne istorice. În primul rând a devenit primul antrenor din fotbalul englez care își duce echipa în finalele Cupei Ligii ()Liverpool a câștigat cu Chelsea la penalty-uri, Cupei Angliei (va juca tot cu Chelsea) și Ligii Campionilor în același sezon.
În același timp, Jurgen Klopp a devenit doar al 4-lea antrenor din istorie care ajunge în 4 finale de Champions League, după Lippi, Ferguson și Ancelotti. Germanul a mai ajuns în ultimul act cu Dortmund (2013), dar și în alte două rânduri cu Liverpool (208 și 2019).
The Emirates FA Cup
Jurgen Klopp, nemulțumit după finala FA Cup: "Nu o să înțeleg niciodată asta"
ACUM 17 ORE
Liga
Marca anunță că Mbappe a bătut palma cu Real Madrid! "Au încheiat acordul săptămâna trecută"
ACUM 20 ORE