Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp, reținut după victoria convingătoare a lui Liverpool contra Benficăi: "Nu s-a terminat"

Nicu Savin

Actualizat 06/04/2022 la 12:41 GMT+3

Liverpool a avut o evoluție bună în Portugalia seara trecută, unde au învins Benfica cu scorul de 3-1. Cu toate acestea, Klopp nu este sigur de calificare înaintea returului de săptămâna viitoare, deși echipa sa are un avantaj liniștitor.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Germanul de pe banca lui Liverpool avertizează faptul că echipa sa mai are mult de muncă pentru a obține calificarea în semifinalele Champions League, în ciuda performanței solide de pe Estadio da Luz. "Cormoranii" au făcut un pas important pentru calificare, încă din manșa tur a confruntării cu Benfica, diferența putând fi chiar mai mare, având în vedere numărul de ocazii create de băieții lui Klopp.
Lusitanii au reușit la un moment dat să reducă din diferență, Darwin Nunez marcând imediat după pauză și ducând scorul la 2-1. Însă, Luis Diaz, pe final de partidă, a marcat și a refăcut diferența de două goluri stabilită încă de la pauză, oferindu-i echipei sale un avantaj bine-meritat, având în vedere maniera de joc.
Managerul german al lui Liverpool nu va privi manșa retur de pe teren propriu într-o manieră relaxată, având în vedere faptul că în precedentul tur, Liverpool a avut tot avantaj de două goluri înaintea returului de pe teren propriu cu Inter, când italienii s-au impus cu 1-0, grație golului marcat de Lautaro Martinez.
Citește și:

Klopp, mulțumit de performanța echipei sale

Deși este de părere că "partida nu este jucată", Jurgen Klopp este mulțumit de evoluția echipei sale, jucătorii săi punând o presiune constantă pe adversari: "Jocul a fost mai deschis decât ne-am fi dorit, dar în final am marcat. Cred că toți pot fi de acord că am fi putut marca mai mult goluri. Cel mai bun jucător al Benficăi a fost portarul probabil, fapt ce spune multe. Suntem la jumătate, avem două goluri avantaj."
Înainte partidei de duminică din campionat, împotriva rivalilor de la City, Klopp a declarat faptul că s-a simțit ușurat că a putut face 5 înlocuiri, astfel având jucătorii în formă, fără a-i epuiza. Germanul a insistat și asupra lui Mo Salah și Sadio Mane, ambii fiind schimbați după 60 de minute de joc.
Salah, în mod special, a ratat câteva șanse mari pentru a înscrie, iar Klopp consideră că acest lucru este cauzat de oboseala adunată în ultima perioadă din meciurile naționalei Egiptului: "Băieții vor să înscrie. Cu toate poveștile din jur, e clar că Mo și-a dorit să înscrie. Ambii s-au întors din Africa având o presiune masivă, ambii trebuie să o care pe umeri, ambii trebuie să se liniștească. Mo va fi complet bine", a declarat germanul.
Pentru Liverpool urmează partida cu Manchester City, din deplasare, meci crucial pentru lupta la titlu din Anglia. În prezent, înaintea partidei de duminică, "cormoranii" se află la un singur punct distanță față de "cetățeni". Partida tur s-a încheiat la egalitate, 2-2, după ce Liverpool a condus în două rânduri. Mare derby va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 18:30.
Program Premier League 8, 9, 10 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo