Karim Benzema a fost din nou providențial pentru Real Madrid. Francezului i se datorează în mare măsură faptul că madrilenii păstrează încă speranțe la calificarea în finala Champions League. Echipa lui Ancelotti a făcut un joc modest în turul cu Manchester City, dar a pierdut la un singul gol diferență, scor 4-3.
Benzema a fost omul care a sunat trezirea în tabăra Realului, înscriind la 2-0 pentru City, cu un voleu superb din interiorul careului. Francezul a reușit dubla pe final, când a transformat un penalty și a stabilit scorul final. Execuția sa a fost una riscantă, o scăriță pe centrul porții, mai ales că a venit la puțin timp de când atacantul ratase două lovituri de la 11 metri în meciul cu Mallorca.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe a semnat prelungirea contractului cu PSG, iar jucătorii de la Real Madrid au răspuns
IERI LA 05:37
La finalul partidei, Benzema a recunoscut că Real Madrid nu a făcut un joc strălucit, dar este convins că echipa se va califica în finală în urma meciului retur. Despre execuția riscantă de la penalty, francezul s-a rezumat să menționeze că are mare încredere în el.
"O înfrângere nu este niciodată bun. Suntem încântați de parcursul nostru din Liga Campionilor și important este să nu renunțăm niciodată. Trebuie să câștigăm returul depe Bernabeu, avem nevoie de suporteri mai mult ca niciodată. Vom face un lucru magic și vom câștiga.
Dacă intri într-un joc fără încredere poți să o pățești. City este o echipă bună, care a jucat acasă și a marcat repede două goluri. Nouă ne-a lipsit câte ceva din toate în startul meciului: ambiție, încredere, presiune. Important e că am arătat toate astea după minutul 25. Nu o putem face întotdeauna timp de 90 de minute. Despre penalty nu am ce să comentez prea multe. Întotdeauna am spus că numai cine nu execută nu ratează. Am multă încredere în mine", a spus Benzema, ciatt de As.com.
Citește și:

Benzema a atins noi borne impresionante

Odată cu meciul din această seară, Benzema a atins alte câteva borne cu adevărat uluitoare. Meciul de pe Etihad a fost al 600-lea jucat de atacant în tricoul Realului, ceea ce l-a transformat în primul jucător străin care atinge această perfromanță. Francezul este pe locul 8 în clasamentul celor mai selectați jucători din istoria madrilenilor.
Lider este Raul, cu 741 de prezențe, urmat de Iker Casillas (725 de meciuri), Manolo Sanchis (710 meciuri), Sergio Ramos (671 de meciuri), Santillana (645 de partide), Fernando Hierro (601 partide) și Francisco Gento (601 meciuri).
Prin cele două goluri marcate contra lui City, Benzema a ajuns la 41 de goluri marcate în acest sezon. Astfel, francezul este primul jucător al lui Real Madrid care marchează minim 40 de goluri într-un sezon, de când Cristiano Ronaldo a plecat de la club. În ultimul său sezon pe Bernabeu, starul lusitan marca 44 de goluri.
Nu în ultimul rând, Benzema a ajuns la 7 goluri marcate în semifinalele Champions League, egalându-l pe Robert Lewandowski. Numai Cristiano Ronaldo are mai multe goluri în această fază a competiției (13). Lionel Messi are doar 6 reușite în partidele jucate în semifinalele celei mai importante competiții europene.
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, devastat după eliminarea din Champions League! "Fotbalul e imprevizibil"
05/05/2022 LA 04:25