Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, despre Atletico Madrid: "Îmi place cum joacă? Nu chiar, dar îi respect foarte mult"

Alex Masgras

Actualizat 18/10/2021 la 18:10 GMT+3

Jurgen Klopp a prefațat partida de mâine seară dintre Atletico Madrid și Liverpool. Antrenorul german al cormoranilor a vorbit despre stilul de joc practicat de echipa lui Diego Simeone, dar și despre revanșa pe care Liverpool o are de luat în fața madrilenilor.

Jurgen Klopp Diego Simeone

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid și Liverpool se vor întâlni mâine seară în ceea ce va fi capul de afiș al zilei de marți din UEFA Champions League. Liverpool revine pe Wanda Metropolitano, acolo unde a cucerit ultimul trofeu al celei mai importante competiții europene, în 2019.
În următorul sezon, Liverpool și Atletico Madrid s-au întâlnit în optimile de finală, chiar înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus. Cu un Liverpool lider incontestabil în Premier League, trupa lui Jurgen Klopp a pierdut turul de pe Wanda Metropolitano, scor 0-1, fiind eliminată apoi în returul de pe Anfield, în urma unei partide pe care fanii lui Liverpool o pot uita cu greu.
picture

La joie des joueurs de l'Atlético Madrid sur la pelouse de Liverpool en Ligue des champions

Credit imagine: Getty Images

Cormoranii au dus partida în prelungiri, au reușit chiar să ducă scorul la 2-0, dar visul de a își apăra trofeul cucerit la Madrid a fost spulberat după o gafă a portarului Adrian. Atletico a marcat în prelungiri, iar Liverpool a căzut din toate punctele de vedere, astfel încât, echipa lui Diego Simeone a câștigat cu 3-2 în 120 de minute și a mers mai departe în sferturile de finală.

Klopp nu este un fan al stilului de joc practicat de Atletico, dar îl respectă pe Simeone

Cunoscut ca un antrenor căruia îi place ca echipele sale să joace un fotbal cât mai ofensiv, Jurgen Klopp este din acest punct de vedere total opusul lui Diego Simeone. La conferința de presă pe care germanul a susținut-o astăzi, acesta a vorbit despre stilul de joc al lui Atletico Madrid, foarte des criticat în lumea fotbalului:
"Îmi place cum joacă? Nu chiar, poate sunt doar eu, dar îi respect foarte mult. Până la urmă trebuie să ai succes, iar ei chiar au asta. Atletico arată că pot fi campioni în La Liga din nou.
Dacă îți câștigi partidele cu Atletico, cel mai probabil meci mai departe. Dar atunci le-am pierdut pe amândouă. Sunt o persoană foarte pozitivă, dar nu atât de pozitivă încât să am impresia că ne va fi ușor. Este o deplasare dificilă.
Acel retur a fost probabil cel mai greu meci, în cele mai grele circumstanțe. Am pierdut, dar nu s-a simțit important în acea seară. Acum lumea se află într-un moment mai bun, așa că sper că vom folosi ce am învățat din acele partide", a declarat Jurgen Klopp.
Simeone y Klopp se saludan en el Liverpool-Atlético
La vremea respectivă, Klopp a criticat stilul defensiv al echipei lui Simeone, dar astăzi a avut un alt discurs la adresa stilului madrilenilor:
"Eram foarte nervos și dezamăgit de multe lucruri. A trebuit să ne concentrăm la fotbal în niște circumstanțe extrem de dificile. Atletico avea o echipă plină de jucători de clasă mondială și au ales să se apere în modul în care au făcut-o. Asta am spus, cel mai probabil, la vremea respectivă.
Era jucători de clasă mondială și s-au apărat cu tot ce au avut. Despre asta am vorbit. Diego Simeone face totul cum trebuie, este campionul Spaniei. Își ține mereu jucătorii în priză. Tot ce am spus a fost influențat și de ziua respectivă, dar au trecut 18 luni de atunci", a mai spus Jurgen Klopp.
Liverpool vine după o victorie de senzație pe terenul celor de la Watford, acolo unde a înscris 5 goluri, în timp ce Atletico Madrid nu a jucat în acest weekend, din cauza preliminariilor Campionatului Mondial din America de Sud, jucătorii convocați neavând timp să revină la echipele de club.
După două etape, Liverpool se află pe primul loc în Grupa B, cu 6 puncte, în timp ce Atletico este pe locul al doilea, cu 4 puncte.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo