La 3 zile după meciul dintre PSG și Real Madrid, din turul optimilor UEFA Champions League, Mauricio Pochettino a susținut o conferință de presă în care i-a luat apărarea lui Messi, după penalty-ul ratat cu Real Madrid.
Argentinianul a ratat penalty-ul în minutul 62 și a intrat în istoria UEFA Champions League cu un record negativ, liderul ”ratangiilor” de la punctul cu var.
Starul argentinian a fost criticat pentru prestația considerată dezamăgitoare în meciul cu Real Madrid, din turul optimilor Ligii Campionilor: "Leo este cel mai bun jucător din lume, el este fotbalul. Dacă vrei să îi explici cuiva ce este fotbalul, îi răspunzi că este Leo Messi."
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj ar putea da un adevărat tun financiar dacă ar ajunge în grupele Champions League
ACUM 4 ORE

Messi nu este afectat de ratarea penalty-ului

Activ în joc, dar fără reușite, Messi nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în meciul cu Real Madrid. Penalty-ul său a fost apărat de Thibaut Courtois, în minutul 62, la scorul de 0-0, nimic însă îngrijorător pentru Pochettino: "În niciun caz ratarea acestui penalty nu îi va afecta încrederea, este imposibil", a asigurat antrenorul argentinian, citat de mundodeportivo.
În ceea ce privește randamentul pe care l-a oferit Messi, Pochettino este mulțumit: "Sunt mulțumit de implicarea lui, a jucat foarte bine cu Real Madrid. Unul dintre motivele pentru care echipa a jucat bine a fost capacitatea lui de a citi jocul. A găsit o poziție bună și uneori a schimbat-o cu ceilalți oameni din față."
CITEȘTE ȘI:
Lionel Messi, care nu a convins de când a semnat cu PSG, și-a atras critici din partea mai multor jurnaliști din presa occidentală. Messi a fost apărat de prietenul său argentinian și recent retras Sergio Agüero, pe Twitch: "A jucat bine împotriva lui Real. Nu spun asta pentru că suntem prieteni, ci pentru că a fost bun și activ. În Franţa, toată presa l-a făcut praf", a spus Aguero.
Nu este prima oară când Pochettino transmite un mesaj de încredere pentru Messi. Chiar înainte de meciul cu Real, tehnicianul lui PSG spunea despre Messi faptul că este un geniu: "Leul este un geniu, un jucător ieșit din comun. Este unul dintre acei jucători care apar odată la 100 de ani. Toată contribuția lui la echipă a fost incredibilă, dincolo de contextul venirii sale, și-a păstrat calmul mereu. Messi se află în cel mai bun moment al carierei sale. A ajuns la o maturitate incredibilă. Nu am nicio îndoială că va arăta cea mai bună versiune a lui. Toată lumea îl cunoaște pe Messi. A jucat 20 de ani în Spania, la Barcelona. Vrea să câștige tot, chiar și la antrenament. Acest lucru este implementat în ADN-ul lui", a adăugat Pochettino, pentru ole.com.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
ACUM 5 ORE
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, despre cum l-a ajutat plecarea lui Ronaldo pe Benzema: "E un jucător complet"
12/05/2022 LA 15:09