Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au pierdut la limită meciul cu Bayern Munchen din etapa a 5-a a fazei grupelor din Champions League. Bavarezii au condus cu 2-0 la pauză, după reușitele lui Lewandowski (min.14) și Coman (min.42). Ucraininienii au redus din diferență prin Garmash în minutu 70, dar nu au mai avut forță să egaleze.
În celălalt meci al grupei, Benfica a scos o remiză albă pe terenul Barcelonei, astfel că echipa lui Mircea Lucescu este eliminată din competițiile europene, neamiavând nicio șansă nici la locul 3 în grupă.
Citește și:
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
15/01/2022 LA 16:32

Mircea Lucescu, supărat pe arbitraj după eșecul cu Bayern

La finalul partidei de la Kiev, antrenorul român s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi, recunoscând însă superioritatea adversarului. Totuși, Lucescu s-a arătat deranjat de arbitraj, invocând faptul că echipa sa ar fi putut beneficia de un penalty la scorul de 0-0 și a adus aminte că bavarezii au primit o lovitură de pedeapsă ușor acordată în meciul tur.
"Golul nostru putea veni mai devreme, am fi putut să marcăm și cu Barcelona sau Benfica. Au fost meciuri echilibrate și puteam să obținem mai mult. La Munchen am jucat bine până la acel penalty ușor acordat, care apoi nea- destabilizat. Astăzi le-am cerut băieților să joace cu mai multă dăruire și la final au părăsit terenul cu capul sus. Golul marcat astăzi este important pentru noi, dar, repet, l-am fi putut marca mai devreme.
Astăzi ne-am comportat mai bine decât la Munchen, am jucat bine. Am avut penalty pe Buyalsky: dacă ar fi fost dat și am fi deschis scorul, probabil că imaginea de pe teren ar fi fost diferită. Dar, în general, astăzi am jucat mult mai încrezători, mai îndrăzneți decât la Munchen.
Marele avantaj al acestor meciuri este creșterea echipei. Jucătorii noștri au devenit mai încrezători, mai îndrăzneți, au simțit că talentul și capacitatea lor de lucru pot fi direcționate către rezultat. Este îmbucurător faptul că progresul este vizibil. Cu Benfica și Barcelona am jucat de la egal la egal, iar aceste echipe au pierdut cu Bayern cu un scor mai mare decât noi astăzi.
Arbitrii au mereu o atitudine specială față de echipele mari, le protejează. Astăzi s-a demonstrat din nou asta. Nu cred că meritam să pierdem", a declarat Mircea Lucescu, citat de UA-Football.com.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Bundesliga
Bayern Munchen, singura campioană europeană importantă care a avut câștiguri în pandemie
12/01/2022 LA 14:07
Bundesliga
Bayern Munchen, start ratat în 2022! Bavarezii au pierdut acasă cu Gladbach după ce au condus cu 1-0
07/01/2022 LA 21:37