Dinamo Kiev a făcut un meci decent pe Camp Nou, contra Barcelonei, dar echipa lui Mircea Lucescu a fost învinsă în final cu 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Gerard Pique în minutul 36, fundașul reluând excelent din voleu o centrare ideală a lui Jordi Alba.
În urma acestei înfrângeri, Dinamo Kiev este ultima în grupă, cu un singur punct, iar șansele de a mai prinde măcar locul 3 sunt infime. În schimb, Barcelona continuă să spere la unul din primele două locuri, fiind pe locul 3, la un punct distanță de Benfica, portughezii jucând la această oră cu Bayern Munchen, care are maxim de puncte după 2 jocuri.
Citește și:
Fotbal
Barcelona - Betis 0-1. Prima înfrângere a lui Xavi pe banca formației blaugrana
IERI LA 17:18

Mircea Lucescu: "La acest nivel, e nevoie să marchezi"

Barcelona a meritat victoria, dar nu a strălucit, iar Mircea Lucescu a simțit că elevii săi puteau scoate mai mult din această partidă. Antrenorul român și-a criticat însă jucătorii pentru atitudinea avută în unele momente ale partidei, dar a recunoscut că diferența dintre campionatul Urainei și nivelul din Champions League este una uriașă.
"Desigur, sunt dezamăgit de rezultat și de prima repriză. Mi-a plăcut cum am jucat în partea a 2-a, când am scăpat de frica de a evolua împotriva Barcelonei. Puteam obține mai mult de la acest meci după felul în care am jucat în repriza a doua, mi-a plăcut.
Jucătorii noștri trebuie să înțeleagă că acesta este nivelul Champions League, la el trebuie să ne ridicăm. Jucătorii Barcelonei nu au fost doar rapizi și tehnici, ci și agresivi, au comis 18 faulturi. În a doua repriză nu ne-a mai fost frică să atacăm, dar Barcelona a fost foarte agresivă. La începutul meciului, am avut o ocazie trei contra unu, dar am luat decizii greșite. La acest nivel, e nevoie să marchezi. Jocul s-ar fi schimbat mult dacă am fi marcat.
De ce nu marcăm noi și Șahtior în Champions League? Pentru că nivelul campionatului nostru este mult mai scăzut decât cel din Champions League. Când joci împotriva unor astfel de echipe, înțelegi că mai este mult de muncă", a spus Il Luce, citat de sport.ua.
Dinamo Kiev va avea ocazia să își ia revanșa în fața Barcelonei peste numai 2 săptămâni, când cele 2 formații se vor duela din nou, în capitala Ucrainei.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Reacția lui Xavi după ce Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară! "Lupta nu e corectă"
03/12/2021 LA 15:27
Premier League
Solskjaer ar putea reveni în fotbal mai repede decât ar fi crezut oricine. Un mare club îl curtează
03/12/2021 LA 10:55