Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial! Meciul crucial al Barcelonei de pe terenul lui Bayern se va juca fără spectatori

Alex Masgras

Actualizat 30/11/2021 la 14:00 GMT+2

Bayern Munchen-Barcelona, din ultima etapă a grupelor UEFA Champions League, se va disputa cu porțile închise, după anunțul făcut astăzi de Primul-Ministru Bavariei.

General view inside the stadium during the Bundesliga match between FC Bayern Munich and Eintracht Frankfurt at Allianz Arena on May 23, 2020

Credit imagine: Getty Images

Din păcate, fotbalul fără spectatori revine și în Europa. Creșterea numărului de cazuri în Bavaria și amenințarea noii variante de COVID au făcut ca autoritățile să ia decizia ca Bayern Munchen-Barcelona, din ultima etapă a fazei grupelor UEFA Champions League, să se dispute cu porțile închise.
Anunțul a fost făcut de Markus Soder, Primul-Ministru al Bavariei, care a justificat absența spectatorilor din tribune din cauza situației dificile în care se află regiunea.
"Fotbalul are un rol important ca exemplu în societate. În acest moment trebuie să reducem contactele", a anunțat Markus Soder. Bayern va disputa meciurile de pe teren propriu fără spectatori cel puțin până la finalul anului, ceea ce înseamnă că pe lângă partida cu Barcelona, echipa lui Julian Nagelsmann va disputa și două meciuri din Bundesliga.
Până în acest moment, decizia a fost luată doar la nivelul Bavariei, restul partidelor din Bundesliga putând să se desfășoare cu spectatori. Astfel, pe lângă Bayern Munchen, FC Augsburg și Greuther Furth vor fi afectate și ele de această decizie.
Bayern Munchen este deja calificată în optimile de finală ale competiției, în timp ce Barcelona are nevoie de o victorie pe terenul bavarezilor, pentru a nu mai depinde de rezultatul dintre Benfica și Dinamo Kiev.

Manchester United-Young Boys, în pericol să nu se dispute pe Old Trafford

După descoperirea noii variante de COVID-19, Omicron, partida dintre Manchester United și Young Boys Berna riscă să se desfășoare într-o locație neutră. Din cauza noii variante, Elveția a impus carantina obligatorie pentru persoanele care se întorc din Regatul Unit, iar întreg lotul lui Young Boys ar putea fi indisponibil timp de 10 zile de la revenirea de la Manchester.
Potrivit presei din Anglia, UEFA așteaptă un răspuns din partea autorităților elvețiene. Dacă Young Boys nu va primi o derogare din partea autorităților, partida va avea loc într-o locație neutră. În sezonul trecut, mai multe partide din fazele eliminatorii ale UEFA Champions League și UEFA Europa League s-au disputat pe teren neutru din cauza restricțiilor, printre care și partida Atletico Madrid-Chelsea, care s-a desfășurat pe Arena Națională.
Manchester United s-a calificat deja în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce săptămâna trecută a câștigat la Villarreal cu 2-0. Young Boys este pe ultimul loc în grupă, dar mai are șanse la locul 3, dacă învinge formația engleză, iar Atalanta pierde pe teren propriu cu Villarreal.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo